Filmer

Filmrecension | Get Out

Get Out

Regissör: Jordan Peele Medverkande: Daniel Kaluuya, Allison Williams & Bradley Whitford Genre: Horror, Mystery & Thriller  Längd: 1 tim 44 min Premiär: 2017 Land: USA & Japan

Handling,

Chris ska tillbringa en helg tillsammans med hans flickvän och hennes vita familj. De är första gången han träffar dem och det snälla, trevliga bemötandet känns plötsligt väldigt annorlunda.

Jag tycker,

Get Out är en fantastisk skräckfilm. Den ger en kalla kårar, obehagliga scener. Men samtidigt är den satirisk, stundtals väldigt tramsig. Plus att den till och med drar in samhällskritik. Allt detta och den känns ändå ren och rak i sitt berättande. Jordan Peele är riktigt duktig på att hålla gränsen och inte göra ett övertramp någon gång.

”All I know is sometimes, when there’s too many white people,
I get nervous, you know?”

Peele ser vi annars tillsammans Keegan-Michael Key där de gör komiska sketcher, och många av dem handlar om rasism så att även Get Out skulle ha det temat var nästan självklart. Den aspekten gör filmen ännu bättre – kanske är den som lyckas få in den in i finrummet (dvs. Oscarsnominerad).

Get Out

Daniel Kaluuya är jättebra. Så glad att han är nominerad till bästa manliga huvudroll. Även om jag inte tror att han vinner (eller vann beroende på när denna recension kommer) så är jag riktigt glad för det. Allison Williams är också väldigt bra. Båda delarna av hennes roll – utan att säga för mycket. Get Out är en ganska originell skräckfilm och jag är så glad att jag har sett den. 

★★★★

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *