Filmer

9 filmer som kommer i januari

DET ÄR FORTFARANDE 2019, men det är dags att blicka ögonen efter nyåret. Till exempel på vilka filmer som kommer på bio i januari. Har valt ut nio stycken som jag gärna vill berätta mer om. 

Jojo rabbit

En satir över andra världskriget och om en tysk pojke som vars världsbild ställs på ändan när hans mamma gömmer en judisk flicka på vinden. Tillsammans med sin låtsasvän, Adolf Hitler, konfronterar han nu sina nationalistiska fördomar. Premiär den 10 januari 2020.

Les Misérables

Frankrikes nominering till en Oscar i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film. Handlar om Stéphane, en polis, som ansluter sig till poliserna i en förort till Paris. Det visar sig att hans nya kollegor använder vilka metoder de vill för att upprätta någon form av ordning i området. Premiär den 10 januari 2020.

The Farewell

Billi åker hem till släkten i Changchun för att vara med sin farmor som inte har många veckor kvar att leva. Farmor vet själv inte om det och släkten använder sig av ett bröllop för att hela familjen ska kunna samlas och ta farväl. Premiär den 10 januari 2020.

Bad Boys for Life

Will Smith och Martin Lawrence är tillbaka som poliserna Mike Lowrey och Marcus Burnett. Premiär den 17 januari 2020.

Cats

Filmversionen av musikalklassikern av Andrew Lloyd Webber som har redan fått en hel del skriverier innan den kommit ut. Kritikerna ska avsky den och alla andra är bara helt häpna efter trailern. Premiär den 17 januari 2020.

Bombshell

Tre kvinnliga anställda bestämmer sig för att ge sig på Fox News-chefen Roger Ailes. Den är baserad på verkliga händelser och i rollerna ser vi Charlize Theron, Nicole Kidman och Margot Robbie. Premiär den 17 januari 2020.

Dolittle

Den berömde läkaren och veterinären Dr. Dolittle har hållit sig undan i några år men när drottningen blir sjuk tvingas Dolittle ut på det fartfyllt äventyr i jakt på botemedlet. Premiär den 24 januari 2020.

Unga kvinnor

Baserad på den klassiska boken av Louisa May Alcott. Handlar om fyra systrar som har bestämt sig att leva sina liv på deras egna villkor. Med bland annat Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh och Timothée Chalamet i rollerna. Premiär den 24 januari 2020.

1917

Två brittiska soldater får i uppdrag att ta sig långt bakom fiendelinjen för att varna ett ett regemente för ett bakhåll. Om de misslyckad är det många som dör, bland annat en av soldaternas bror. Premiär den 31 januari 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *