Filmer,  samarbeten

3 filmer om mord och mysterium som ni måste ha sett!

Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa

Veckans tema är mord och mysterium! Därför tänker jag nu tipsa om tre stycken filmer som jag tycker att alla borde ha sett i den genren. Så om ni inte har gjort det, läs igenom listan, titta på dem och kom sedan tillbaka och säg vad ni tyckte om dem.

mord

Här har vi bland annat Russell Crowe och Kevin Spacey i en riktigt bra film. En film jag ofta, tyvärr, glömmer bort att den finns. Men när jag väl kommer ihåg den minns jag att jag tycker väldigt mycket om den. Den handlar om tre stycken poliser och deras olika sätt att hantera problem när de undersöker ett antal mord. Ruskigt bra film som utspelar sig i 50-talets L.A. Den är baserad på Ellroy James roman med samma namn, och det är en bok som länge har legat på min TBR-lista.

mord

Förhoppningsvis har väl ingen missat Se7en. Men om ni har gjort det bör ni se den direkt. Ruskigt bra! Den handlar i alla fall om två poliser, spelad av Brad Pitt och Morgan Freeman, som undersöker ovanliga mord av en seriemördare. Varje mord är nämligen efter De sju dödssynderna såsom Lättja, Högmod, Girighet, Lust, Avund, Frosseri och Vrede.

mord

Ännu en film av David Fincher på den här listan (den andra är Se7en). Här har vi en film som är baserad på en riktig mördare och dess undersökning. Zodiac handlar om en illustratör på San Francisco Chronicle (Jake Gyllenhaal) som försöker ta reda på vem mördaren är tillsammans med en reporter på samma tidning (Robert Downey Jr.). Det är en spännande film och det blir nästan ännu bättre (och hemskare också kanske) att det är från verkligheten.

brukar ni gilla filmer om mord & mysterium?

5 kommentarer

 • Elsa

  La Confidential har länge legat på min vill-se-lista. Övriga två är superbra, men personligen är det inte min favoritgenre. Det är bra filmer och när jag väl ser dem är det jättespännande. Men efter att ha sett en film om ex en seriemördare så blir jag så deppig och därför försöker jag undvika den genren…

  • karinsuniversum

   Förstår verkligen hela den där deppen… det är verkligen sant. Men de är fortfarande väldigt bra filmer.

 • Mika

  Håller med! Seven är en klassiker och väldigt bra. Genialiskt drag med dödssynder. L.A confidential har jag inte sett…Kan tipsa om Primal Fear med Edward Norton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *