Serier

Vecka 44 + 45 | Veckosammanfattningar | 2019

Veckans tv för vecka 44 och 45. Jag är sen.. med vecka 44 i alla fall, och jag har nog ändå två anledningar. Först hade jag jättestora problem med bloggen vilket gjorde att istället för att se serier valde jag att fixa det. Sedan den andra anledningen är en ännu sämre bortförklaring, och det är helt enkelt att jag inte är sugen på att se vissa serier och har därför skjutit på det så långt det går. Tills nu. För jag orkar inte se serier jag inte är sugen på att se. Därför tar jag bort Arrow och The Flash. Jag kommer vilja se crossovern, men hellre att jag ser ikapp allt på samma gång då än att halvse varje vecka. Nancy Drew har jag också tagit en paus med. Får se om jag plockar upp den i framtiden eller inte.

SUPERGIRL | 5.04 In Plain Sight + 5.05 Dangerous Liaisons

Är det bara jag som inte riktigt hänger med just nu? Kan bero på att jag börjat zooma ut lite när det kommer till problem som de har med bland annat J’onn. Hm.. Lena är fortfarande ond men i bakgrunden. När ska hon verkligen komma fram till ytan? Fast samtidigt, är det någonting vi vill? Nej. Känns som manusförfattarna har haft det lite svårt att hitta placeringar till folk. Till exempel Jimmy som nu försvinner. Han hade aldrig en klar plats i serien, så ska nog bli skönt att han försvinner. Tråkigt såklart på ett sätt. De försöker verkligen få till det mellan Kara och William. Just nu känner jag absolut nej. Men eftersom de säkert aldrig kommer ta tillbaka Mon-El så kanske jag är på.

De fortsätter väldigt hårt på den där William. Han får reda på så mycket om Kara direkt vilket känns konstigt. Hur fort hon släpper in honom i livet. Lena kommer go crazy snart. För hon kan ju verkligen inte släppa att Kara höll Supergirl hemlig. Börjar bli lite trött på att hon pratar om det hela tiden.

PRODIGAL SON | 1.06 All Souls and Sadists + 1.07 Q&A

Det var ett rätt mörkt fall i det här avsnittet. En man dödades genom 100 knivhugg och Malcolm menar att det är gjort av en sadist. De börjar inspektera mamman och mammans eventuella pojkvän – men det visar sig vara den tolvåriga sonen. Som på fritiden dödar sina kaniner… Mörkt var det ja. Ainsley är förvirrad efter att ha mött sin pappa. Å ena sidan är han en seriemördare, men å andra sidan är han fortfarande hennes pappa och fortfarande bryr sig om henne. Om det är ett spel eller inte kan nog bara tiden avgöra. Malcolm hittar, med hjälp av Dani, bilen från bilden på han och hans pappa. Och det är helt klart att någonting har hänt där…

Bilen som Malcolm fann på skroten tillhör han såklart hans pappa, och de finner flera offer på platsen. En ny seriemördare som inte bara känner hans pappa… utan även Malcolm. För att han har träffat honom på en av de där väldigt suspekta campingresorna. Det blir mer och mer klart att Malcolm har själv dödat någon. Eller hur? Hans pappa måste varit någon form av mentor för honom. Vilket är sjukt för han var väl runt 10-12 år. Undra inte på att han mår dåligt och inte minns hans barndom.

THIS IS US | 4.06 The Club + 4.07 The Dinner and the Date

Randall spelar golf i hela avsnittet. Som vuxen och som barn. Och jag bara frågar, när blev Randall den tråkiga karaktären? Kevin är fortfarande med Nick (som gillade en bild på Instagram istället för att zooma… boomers…). Han och Cassidy får mer och mer en relation och hon dyker upp hos honom efter han har haft en dejt med en annan. Toby har gått ner i vikt (duh) och Kate ger en opassande kommentar att han borde spara ett par byxor som är alldeles för stora för honom. Han vet inte om hon inte tror på honom eller vill att han ska gå upp i vikt igen. Som tur är löste de problemet i slutet. De måste börja prata med varandra igen.

Gillar parallellen mellan dåtid och nutid med middagarna. Hur Rebecca och Jack hanterar att Randall har en idol (och lite fadersfigur) i en lärare. Speciellt Jack. Lite ledsamt när de pratar om att Jack alltid kommer vara i hans liv.. för det skedde ju tyvärr inte. Gillar också Malik och Deja. Ung kärlek som är fin att se.

Prodigal Son Foto: Fox
RIVERDALE | 4.04 Chapter Sixty-One: Halloween + 4.05 Chapter Sixty-Two: Witness for the Prosecution

Halloween i Riverdale och det händer några konstiga saker här. Först och främst är det väl Cheryl. Som fortfarande ha kvar sin döda bror Jason. Att Toni ens är kvar? Varför sticker hon inte? Speciellt när Cheryl inte vill bli av med Jason eller när huset börjar spökas av deras … döda trilling. Familjen Cooper är också rätt konstiga. Lär bli dålig stämning när Betty och Jughead dejtar. Charles är med i familjen. Samt Alice och FP. Älskar dem dock. Men… Charles är skum as fuck. Betty får konstiga samtal. Poppy är fortfarande involverad i Edgar. Jughead blir ’levande begravd’ som ett prank i nya skolan. Vem behöver ens en storyline om onda internatelever? Inte jag. Behöver definitivt inte den tråkiga Archie storyn eller Veronica som fightas med en förrymd mördare. Däremot… det hela avslutas med en död Jughead. Kommer han verkligen dö?

Okej, det måste vara fejk, eller hur? Alltså framtiden när Jughead är död… Det måste vara hans egna berättelse. Det är så mycket konstigt just nu. Alla har plötsligt ett extra syskon, ny Veronica har en halvsyster som fick sin pappa fri. Archie gör någonting som ingen bryr sig om. Betty har en seriemördar-gen som tillåter henne att ”se” vem som är seriemördare, men missade sin egen pappa en bra stund.

SINGLE PARENTS | 2.06 Welcome to Hell, Sickos! + 2.07 Xander and Camille

Att barnen klädde ut sig till de vuxna var ju bara för bäst. Frågan är om någon annan än dem själva (plus de vuxna) förstod någonting om det… I alla fall kul grej! Var också ett fantastiskt arbete av tvillingarna och deras pynt av klassrummet. Klockrent och extremt läskigt. Dock som Rory pekar ut, hur mår dessa barn egentligen? Haha!

Tråkigt när barnen får mindre att göra. Eller ja, de bråkade med Will och Mig om Wifi. Men annars… det är lite tråkigt. Däremot hela Angie som är Camille som har sex med en man som visar sig vara Douglas son. Ja, det var däremot kul.

SUPERNATURAL | 15.04 Atomic Monsters

Wow. Intressant avsnitt. Chuck har ju verkligen tappat det totalt. Kul att vi fick se Becky. Se Chuck skriva igen (när vi gillade honom) för att sedan gå all-bad-Thanos och bara snappa bort hennes familj, och sedan även Becky. Dumma Chuck. Och pojken som offrade sig… eller gav upp sig själv. Alltså.. så sad!

The Blacklist Foto: Will Hart/NBC
LEGACIES | 2.04 Since When Do You Speak Japanese?

Blir så ledsen av hela Hope-grejen. Hur hon tvingas träffa Landon hela tiden men inte berätta för honom. Det kanske blir förändring nu när Lizzie (av alla) minns henne! Vet inte hur, men kanske på grund av att hon blev besatt där en stund. På tal om Lizzie. MG lånar en kamera (och ser gammalt klipp av Kai, som kommer tillbaka!) för att filma henne med Sebastian för att hon ska se att han inte existerar. Hon blir ledsen och förbannad. Sedan ser plötsligt MG honom… så vad är Sebastian?

HOW TO GET AWAY WITH MURDER | 6.06 Family Sucks + 6.07 I’m the Murderer

Så glad att de fick hela Annalise är Michaelas mamma ur vägen samma avsnitt som vi (jag) började fundera på det. Skönt att så inte är fallet. Hon är i alla fall vän med hennes pappa, och tar hjälp av honom att försvinna. Hm… så hon kanske faktiskt bara försvinner och inte dör. Men i så fall, vems blod är på golvet? Och varför är Asher blodig? Och kan vi snälla bara jubla åt att Asher och Michaela verkar vara på rätt spår tillbaka igen? Connor har varit besatt av att veta varför Annalise valde honom då det visar sig att hon valde alla andra av specifika anledningar. Bonnie menar att hon valde honom av riktigt rörande grejer – att han hade stått upp för barn som blivit utsatta och hon var ett sådant barn en gång. Om det är falsk är det riktigt dålig stil.

Alltså… jag orkar inte. Vem bryr sig om Nate och hans problem? Vem bryr sig om någonting just nu? Frank säger att Bonnie är hans stora kärlek. Wow. Där ljög han. De spelar in när de pratar om hemliga saker. Idiotiskt.

THE BLACKLIST | 7.05 Norman Devane + 7.06 Dr. Lewis Powell

Att det ens var möjligt att Aram och hans nya tjej våldgästar samma bröllop som Reds gubbe, och tar hans namnbricka och får hans information… känns långsökt? Eller hur? Intressant story dock med fallet kring han som dödar människor genom att injiciera dem med olika sjukdomar. Och vem älskar inte alla scener när Red och Ressler umgås?

Först och främst, Aram måste dumpa sin brud. Hon är bara trubbel och irriterande. Två saker han inte behöver. Andra, jag är väldigt osäkert på Agent Park. Man ska alltid vara misstänksam mot nya karaktärer och jag är definitivt misstänksam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *