Serier

Stranger Things | Spioner och magneter

Recap av Stranger Things säsong tre avsnitt tre.

Serie: Stranger Things Avsnitt: S03E03 The Case of the Missing Lifeguard
Mitt betyg
★★★★
Tidigare recaps:
S03E01S03E02

De måste verkligen börja kommunicera igen. De är i olika gäng och hittar egna ledtrådar som var för sig kanske inte ger allt för mycket. Men tillsammans däremot.. det hade gjort någonting! 

Max och Eleven har en sleepover och efter att ha spionerat på pojkarna som talar om tjejer som en annan art bestämmer de sig för att spionera på någon annan och valet blir på Billy. Det blir snabbt konstigt. Billy sittande över en tjej som skriker.. och som kan se Eleven! Billy som en form av ond, oavsett om det är som han själv eller som monster. Det är faktiskt rätt kul att se.

Medan Eleven och Max springer runt och letar efter vad Billy sysslar med. De hittar ett isbad och blod bland annat. Sitter grabbarna (minus Dustin) i Mikes källare och efter mycket påtryckningar av Will spelar de G&G. Men både Mike och Lucas är i andra tankar – tjejerna vilket för Will vansinnig. Det är inte samma gäng längre. Mike och Lucas tänker bara på en sak, och Dustin.. ja, han är inte där. Tycker synd om Will. Han vill bara hänga med sina kompisar som det en gång var. Han är försvunnen i första säsongen, han är inte sig själv i andra och i tredje är han bortglömd.

Tillbaka till tjejerna. Eleven försöker hitta Heather och finner henne i ett badkar och skriker på hjälp innan hon försvinner ner i marken/vattnet. De åker till hennes hus där hon äter middag med sina föräldrar och Billy. Allt verkar vara i sin ordning, och Max pustar ut. Hennes bror är kanske galen och konstig, men inte en mördare. Fast det de inte vet är att två sekunder senare kidnappar Heather och Billy hennes föräldrar för att ta dem till lagret där Han väntar på dem. En får ju verkligen känslan över Invasion of the Body Snatchers.

Eleven och Max letar efter Heather Foto: Netflix

Hopper är ledsen efter att Joyce inte dök upp på restaurangen. När hon dyker upp för att berätta om de mystiska magneterna har han inte lust att lyssna. Men till slut åker de till forskningscentret som är tomt. Joyce får dramatiska tillbakablickar över Bobs död. Hon saknar verkligen honom. Till och med jag saknar honom. När både Hopper och Joyce tror att inget finns där blir Hopper påhoppad av en mystisk man som sticker iväg med en motorcykel. 

Nancy är inte redo att släppa sin historia, även om gubbarna på tidningen inte vill att hon ska lägga sig i. Hon och Jonathan finner mrs. Driscoll äta gödningsmedel, precis som råttorna. Någonting är ju verkligen galet här!

Robin lyckas knäcka det ryska meddelandet och det handlar om… Starcourt Mall. Det låter lite för enkelt eller att de ser ledtrådar i meddelandet runt omkring sig. Men det är ändå något lurt på gång med vakten med vapen.

Några extra tankar

  • När vi fick se alla tillbakablickar som Will har inser vi verkligen hur mycket de har vuxit. De är inte lika söta och gulliga längre. Måste de verkligen växa upp! 
  • Nu när Will har sagt till Lucas och Mike att Han är tillbaka hoppas jag han får lite mer action i serien snarare än bara vara bortglömd och då och då få gåshud i nacken. 
  • Vad menade Mike med att Will inte gillar tjejer? Är det för att Will bara vill hänga med grabbarna och ha kul som förr, eller någonting annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.