Böcker,  listor

Topp 5 | Författare

Jag skulle gärna vilja ha några favoritförfattare men jag tycker det är svårt. Fastnar ofta för boken inte författaren. Vilket är konstigt för regissörer kan jag lista jättemånga som jag tycker om. Men jag gav mig på ett försök på fem stycken som jag tycker om. Har jag missat en självklar får ni gärna kommentera nedan. Eller vilka era favoriter är.

Jane Austen, 

Det är svårt att inte älska Jane och hennes böcker. De är fortfarande än i dag helt fantastiska. I alla fall av de jag har läst än så längre. Romantik på hög nivå. Synd bara att det finns endast några böcker och en har ingenting att se fram emot. Ska verkligen försöka läsa klart de andra böckerna också så snart som möjligt.

Ett urval av böcker: Pride and Prejudice, Emma, Mansfield Park

Fredrik Backman, 

Här har vi den enda svenska författaren på listan och han är här för att han gör fantastiska böcker. De får mig att både skratta och gråta – ibland till och med samtidigt. Det är inte många som lyckas med det. Men Fredrik, han gör det. Ska bli kul att se vad han hittar på i framtiden.

Ett urval av böcker: En man som heter Ove, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här

Sophie Kinsella, 

Det var längesen jag läste något av Kinsella. Men varje gång jag har läst en bok så har jag älskat den. Romantiska komedier när de är som bäst. Borde verkligen läsa mer och definitivt påbörja att läsa bokserien Confessions of a Shopaholic.

Ett urval av böcker: Can You Keep a Secret?, Remember Me?, Confessions of a Shopaholic

Jodi Picoult, 

Samma som med Kinsella så var det ett bra tag sen jag läste något av Picoult. Men tyckte ändå att hon borde vara med här pga hur mycket jag gillade hennes böcker som yngre. Vet inte alls vad hon har för projekt just nu. Men ska kolla upp det och absolut plocka upp en bok och se om hon är lika bra som jag minns henne.

Ett urval av böcker: My Sister’s Keeper, Nineteen Minutes, The Tenth Circle

Charles Bukowski, 

Mannen en antingen hatar eller älskar. Jag gillar honom – eller i alla fall hans böcker. Av de jag har läst såklart. Han skriver på ett väldigt vackert sätt.. fast samtidigt har han en fruktansvärt syn på kvinnor. Men eftersom jag älskar det han har skrivit så hamnar han på plats fem.

Ett urval av böcker: Women, Pulp, Tales of Ordinary Madness

6 kommentarer

 • Lena

  Jane Austen är fantastisk och det är så sjukt synd att det inte finns fler böcker med henne. Hoppas fortfarande på att någon ska finna någon gammal undangömd bok med henne som inte publicerats 😀

 • Sofia

  Håller helt med om att det är svårt att inte gilla Austen, särskilt hennes bästa böcker. Den där sorten man alltid kan återvända till och läsa om och om och om igen. Typ Anne på Grönkulla-böckerna, Lilla Huset på Prärien eller varför inte Wuthering Heights och Jane Eyre?

  Bland nutida författarfavoriter skulle jag nog nämna tex Ian McEwan. Försöker läsa precis allt av George RR Martin och China Miéville.

  https://bilderord.wordpress.com/2014/09/21/x6-jane-austen-1811-1818/

  • karinsuniversum

   Det är verkligen sant! Det där med att det är just böcker som en kan läsa om och om igen.

 • Jenny

  Läste det här inlägget här om dagen och har sedan inte kunnat sluta fundera över min egna lista… Riktigt kul att läsa dina tankar, och tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *