Serier

Ett sista farväl till The Vampire Diaries

Det är så svårt att säga hejdå. Speciellt till en serie som jag verkligen har följt, lagt ner mitt hjärta i. Även om det verkligen är dags. Men det är fortfarande svårt. Det kommer inte bli mer The Vampire Diaries. Får väl trösta mig själv att det fortfarande finns The Originals, även om det inte är samma sak. Ber er alla att inte läsa vidare med tanke på extrema spoilers, om ni inte sett avsnittet det vill säga. Då varsågod!

The Vampire Diaries

I Was Feeling Epic, 

Titeln på avsnittet gav lite hela tonen på just avsnittet och hur serien avslutades. Tror ändå att alla på något vis är nöjda. Eller jag hoppas i alla fall det. Innan jag går igenom det som faktiskt är värt att nämna kan vi ta de mindre bitarna först. Avsnittet börjar med att Bonnie är död och träffar Elena. Men.. hon är inte riktigt redo för att dö än (enligt Enzo) och hon kommer tillbaka till dem. Bara för att komma tillbaka till ett Mystic Falls som håller på att gå under – igen. Katherine är tillbaka, och såklart var hon tvungen att lura bröderna om att hon var Elena. Kunde inte ha ett avslutningsavsnitt och det inte skedde. Familjen Donovan hade en reunion. Har inte så mycket mer att säga om det. Faktiskt. Nu till de viktigare sakerna.

Stefan sacrifice himself, 

Vi visste att någon skulle behöva dö. Men att det skulle vara Stefan…? Han har länge varit en favoritkaraktär så det gör verkligen ont att se just honom dö. Men det var självklart. Om det skulle vara någon så skulle det vara honom. Eller hur? Han är nu människa, och det ligger i hans natur att rädda alla och ta hand om alla – förutom han själv. Att han precis har gift sig med Caroline.. ja, det var ju bara tråkigt att det skedde ungefär samtidigt. Avslutet med Elena när hon fick reda på att han var död. Herregud vad allt var jobbigt. Eller när Caroline också fick reda på det. Okej, allt med Stefans död var jobbig. Förutom när vi fick se Lexi. Då kändes allt mycket mer okej.

Hello Brother, 

Allt slutade lyckligt! Matt fick en bänk som stadens sheriff. Vicki & Tyler njuter av the afterlife tillsammans. Alaric, Caroline & Jeremy har sin skola. Bonnie reser jorden runt för att njuta av sitt liv. & kan vi snälla ta upp att Caroline fick ett supergulligt brev av ingen mindre än Klaus. Jag har utforskat det hela och skaparen Plec säger att det är mer ett hopp snarare än löfte. Kanske vi får se Caroline i The Originals. Kanske inte. Elena & Damon då? Jo, de lever lyckliga tillsammans som gifta och Elena jobbar på sjukhuset precis som hon ville. Och när de har levt sina liv, lyckliga, hittar de tillbaka till sina nära och kära. Elena kommer till sin mamma, pappa, Jenna & till och med John. Underbart! Och Damon? Ja, inte till helvetet som han trodde. Han kommer tillbaka hem till Stefan och vi får höra det där underbara ”Hello Brother” en sista gång.

Om jag grät? Ohja. Om det känns tomt nu? Ohja. Om jag är nöjd med slutet? Ohja. 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *