Serier

Tipsar om serier | Komediserier

Är det här ett skämt? Det är väl inte första april än? Hur ska personen som ett flertal gånger nämner att hon inte gillar komedier kunna tipsa om just komedier. Vet inte riktigt hur det gick till men här kommer i alla fall mina tips på fyra komedier varav tre kanske har gått förbi er helt.

Common Law

Det kom bara en säsong om denna serie men jag minns den som väldigt lättsam och rolig. Det är två poliser som jobbar med varandra, och gör det hyfsat bra ändå. Trots de är så himla olika. En är ordningsam och har hela världen på hans axlar (tror han i alla fall) och den andra bryr sig nästan inte alls om någonting. Förutom sitt jobb. Minns då och då som jag verkligen gillade den, men eftersom det var ett tag sen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad.

Två poliser som har ett problem, varandra. Så deras kapten skickar de till parterapi. | 2012 | 1 säsong

Coupling

Detta är min absoluta favoritserie när det kommer till komedier. Det är en brittisk version av Friends. Fast inte en remaken. Men det är samma grej (nästan) med tre kvinnor och tre män som umgås, blir tillsammans, gör slut osv. Och istället för att träffas på ett café med en kopp kaffe är de på en bar med en eller flera glas öl. Det är mycket om sex och förhållande. Superunderhållande!

Sex bästa vänner i London pratar om och råkar ut för allt som har att göra med kärlek, sex och förhållanden. | 2000 – 2004 | 4 säsonger

Freaks and Geeks

Jag hoppas verkligen att ingen har missat denna serie. Om det är någon ni ska se är det denna. En underbar highschool-serie som tyvärr bara har en säsong men en väldigt bra sådan. Vi har det coola gänget och nördarna. Vem blir inte kär i Franco när vi ser denna serie? Eller insåg att nörden Bill är totalt ens Spirit animal? Ni som inte sett den, se den!

På McKinley High finns det två olika grupper av ungdomar: Freaks, med den coole och karismatiske Daniel Desario och pojkflickan Lindsay Weir – och så Geeks med Lindsays blyge yngre bror Sam, lugna Bill Haverchuck och självutnämnde kvinnokarlen Neal Schweiber. Här finns alla typiska tonårs- och ungdomsbekymmer som de flesta går igenom, inklusive acceptans, droger, supande och mobbning. | 1999 – 2000 | 1 säsong

Party Down

Och på tal om nörden Bill i Freaks and Geeks. Han är tillbaka! Eller i alla fall skådisen i en annan serie med hälften av skådespelarna från Veronica Mars. Det är kul, det är bra skådespelare och det är i alla fall lite längre med två säsonger.

Ett gäng skådespelare flyttar till LA för att göra karriär, men får istället jobb inom catering. | 2009 – 2010 | 2 säsonger

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *