Filmer,  listor

Tiotalets bästa filmer | 40-31

Jag fortsätter att lista tiotalets bästa filmer. Det vill säga filmerna jag tyckte mest om som kom ut mellan 2010 – 2019. Under del ett kunde ni läsa om favoriterna mellan platserna 50-41. Snart kommer det bli väldigt intressant, ju högre upp på listan vi kommer.

Kommentera gärna om ni sett någon av dessa filmer och vad du tycker om!

40. Avengers: Infinity War

Infinity War var en film vi alla hade längtat efter. En film där alla samlades mot ett och samma hot. Det jag gillar mer med Infinity War, istället för Endgame, är att det känns som det är mer som står på spel. Endgame måste ju sluta, hyfsat, lyckligt. Fantastiska scener och fantastiska kombinationer av människor. På ett sätt var det ju en film vi alla väntade på, men ändå visste jag inte att detta var exakt det vi alla ville ha. Att se Thor umgås med Guardians of the Galaxy gänget eller Tony bråka lite smått med Doctor Strange. Absolut helt fantastiskt kul!

39. Hereditary

Hereditary chockade mig totalt. Ni som sett den förstår om jag säger bilscenen som sker i början. Wow. Vad jag inte var beredd på det där. Det är alltid kul med skräckfilmer. När de har en sådan chockscen som gör att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta..? Så bisarrt. Vill gärna se om den någon gång, men har inte varit sugen i det senaste. Kanske kommer snart. Min sambo såg den igen och tyckte ännu mer om den då och det låter ju alltid väldigt lovande.

38. Submarine

Kanske har personliga känslor för denna film för den är så mycket mig och Johan och vårt förhållande. Submarine har det finaste soundtracket någonsin, och jag lyssnar på det väldigt ofta. Minst en gång i månaden, om inte mer och gjort det i sex år. Därför kanske jag är lite färgad kring den. Men det är en väldigt mysig film om kärlek och att växa upp. Otroligt fin som jag verkligen borde se om! Som de flesta filmer jag skriver om känns det som… Tyvärr. Borde se om fler gamla favoriter än att se nya. Eller hur? Fast kanske inte.

37. Moana

Första gången jag såg Moana tycker jag den var helt ok. Inget mycket mer än det. Sedan såg jag den igen och insåg plötsligt att jag älskar den? Tycker den är helt otroligt rolig, spännande med ett äventyr och musiken är bra. Jag är ju en av få som inte blev helt förälskade i filmen Frost, därför tycker jag det är extra kul att jag faktiskt hittade en ny Disney film som är mer i min smak. En väldigt feel-good film som blev 2019 års födelsedagsfilm då vi alltid ser på en Disneyfilm på min födelsedag. Bästa traditionen!

36. Spider-Man: Into Spider-Verse

Spider-Man: Into Spider-Verse är bara så himla bra. Först och främst är den väldigt snygg och det är superkul att bara se hur fin den är. Handlingen är fantastisk med alla de olika Spider-Man som kommer och bidrar med sin sak. En favorit var ju klart Noir-versionen. Den har även allt det där fina som Spider-Man brukar ha. Ungdom, familjeproblem och en vacker avslutning. Tror detta är en film som de flesta uppskattar, och om ni inte sett den kommer ni inte bli besvikna!

35. Wolf of Wall Street

Martin Scorsese gör mig väldigt sällan besviken och ännu en gång visar han att hans filmer är att räkna med. Tror jag tyckte Wolf of Wall Street var en av de bästa filmerna 2013 när den kom. Inte den bästa, men en av de bästa. Leonardo DiCaprio gör rollen som ett tvättäkta svin, narcissist, sexist väldigt bra. Det är möjligtvis den här rollen som borde ha gett honom en Oscar istället för The Revenant.

34. Les Miserables

När jag såg den på bio blev jag först och främst uttråkad och tyckte det var lite bisarrt hur mycket de sjöng. För att vara en musikal, så sjunger de väldigt mycket. Haha! Relevant kritik eller hur? Men sen har jag sett den flera gånger i efterhand och den växer på mig varenda gång. Börjar uppskatta storyn, sången och de mindre karaktärerna mer och mer. Som till exempel Eponine som jag antagligen inte la märke till först. Skulle verkligen rekommendera er att se den igen om ni är tveksamma.

33. Birdman

Tror mitt första intryck var att Birdman var helt okej. Jag såg självklart hur bra den var gjord, och ett väldigt fint foto. Speciellt med tanke på att det är en och samma tagning (eller ska se ut som det i alla fall). Men när jag tänker på den blir jag mer och mer imponerad av den. Hur den behandlar psykisk ohälsa och de övernaturliga elementen. Birdman känns som ett konstverk.

32. The Conjuring

Från att avsky skräckfilmer till att älska första The Conjuring. Vet egentligen inte varför jag gillar den för den har det jag är mest rädd för – demoner och besatthet. Men ändå gillar jag den. Tror det är blandningen mellan spänning, skräckelement som är i bakgrunden till det som kommer pangpå. Tycker också att Ed and Lorraine Warren är intressanta karaktärer och gör det väldigt bra. De filmer inom denna nya serien som har med de två är de bättre. Gillade inte mycket The Nun eller Annabelle.

31. The Hateful Eight

Inte min favoritfilm av Tarantino, som är en av mina favoritregissörer som ni såklart redan vet. Tror jag tycker mer om den nu när jag sett den i alla fall två gånger. För att det är kul att se den när man vet vad som sker och kan se flera detaljer som man missade första gången. Många karaktärer, största delen på en och samma plats precis som samma min favorit av Tarantino, De hänsynslösa. Inte lika bra, men definitivt så den är plats på den här listan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *