Filmer

Pirates of the Caribbean: I, II, III & IIII

Eftersom film nummer fem i Pirates of the Caribbean kom nyligen ut och ni hittar min recension här tänkte jag nu skriva väldigt kort om de andra fyra filmerna i serien. Kommentera gärna vad ni tycker om dessa filmer och gärna om ni sett femman också.

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Tycker faktiskt att det här är en rätt fantastisk film. Den har många komponenter som gör att det blir en lyckad film, men att den balanserar det så det inte blir rörigt och ett platt fall. Vi har lite skräckelement, humor och spännande äventyr. Perfekt för en film om pirates. I första filmen är verkligen Jack Sparrow en jättebra karaktär som ingen kan någonsin hata. Underbar på alla möjliga vis.

★★★★

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Nummer två är lite svagare, men fortfarande en bra film. Många verkar hata den här filmen, men jag tycker den är fortfarande väldigt bra. Stor del pga Davy Jones är en jättebra skurk här. Han är rolig – men inte för rolig. Det enda minus jag har med tvåan är egentligen början. Det är en väldigt lång uppbyggnad inför att se just Davy Jones, och den delen hade nog lätt kunnat kortas ner. Framförallt är Sparrow fortfarande en bra karaktär.

★★★

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean: At World’s End

När de börjar sjunga och den lilla pojken ska hängas. Alltså den scenen gör så jag ryser. Så bra! Tom Hollander som Cutler Beckett är en bra skurk. Han är på något vis väldigt obehaglig som en liten bitter man. Och blir ännu mer obehaglig för att han så lätt kan styra de andra skurkarna. Trean är också helt okej. Stör mig väl lite på hela Will & Elizabeth och deras kärleksgrubbel. Tar upp lite för mycket plats. Och det är nog här jag fattar hur mycket jag stör mig på Will överlag.

★★★

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Okej, här kommer fjärde Pirates, och herregud vad dåligt det blev. Liksom bara dålig film. Inget bra manus. Inga bra karaktärer. Ska jag bryr mig om någon av de? Skulle inte tro det. Och det är verkligen här som Sparrow blir dålig på riktigt. Han är dock nästan ännu värre i femte filmen. Men här börjar han bli mer komedi än något annat. Penélope Cruz som kärleksintresse, hemskt. Ian McShane är inte direkt dålig som Blackbeard, men hans karaktär är hemsk. Först att göra honom så tråkig och inte alls läskig, men att sedan ta en verklig person och göra honom till en slags magiker… nä, inte alls bra.

★½

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *