Norsk skräck att se under påsken

Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa

Veckans tema är påsk och det finns så många filmer som utspelar sig kring påsk, men som har en väldigt tydlig anknytning till kristendomen, i och med Jesus död och uppståndelse. Men istället för det tänker jag tipsa om en film som också utspelar sig kring påsken, men inte har den religiösa premissen.

Död Snö

Död Snö,

Död Snö är såklart filmen jag ska tipsa om i dag. Tror reklamen säger att det är den bästa skräckfilmen med splatter och komedi som någonsin har släppts… i Norge. Och det kan vi väl alla hålla med om? Kan inte komma på någon bättre, eller rättare sagt, inte någon överhuvudtaget.

Den handlar om några ungdomar som åker till stugan under deras påsklov (anknytningen till påsk!) för att åka skidor, festa och ha det allmänt skoj som en brukar ha när en åker till vinterstugan. Såklart. Men när en person aldrig kommer fram till stugan börjar en känna att något är fel. Och visst är det det. Plötsligt kommer det fram zombies, som är döda tyska soldater dvs. nazister. Det blir lite skrämmande och en hel del komedi.

Jag brukar ha problem med just skräckkomedi pga då brukar de gå lite för långt och bisarrt så det faktiskt bli ännu läskigare. Men just Död Snö är ändå helt okej. Det är ingen Tusk utan snarare i samma fas som Scream. Sedan blir det ju ännu roligare då den är på norska. Så ni som saknar Skam kan ju se på detta.

Det finns också en tvåa, men den är inte alls lika bra. Tyvärr. Men då kommer det några amerikaner som en faktiskt fattar vad de säger. Och bara det är ju bra.

gillar ni Död Snö?

5 svar till “Norsk skräck att se under påsken“

 1. tack för tipset, ska kolla in! 😀

 2. Har bara sett delar av den, aldrig hela på en gång. Har aldrig varit ett stort fan av varken genren eller nordiska filmer, men vet att den är väldigt omtyckt av många! Har länge funderat på att ta och se hela filmen från början till slut för en gångs skull, men det har inte blivit av ännu.

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Tycker jag absolut du ska göra. Även om det kanske inte är något som faller dig i smaken. Den är ändå lite underhållande. 🙂

 3. Jag har inte sett på den här filmen, men kanske ska göra det då?

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Ja verkligen! Gör det 🙂

Kommentera