Filmer,  samarbeten

Mina tankar kring 21 Jump Street & 22 Jump Street

Jag bestämde mig häromdagen att titta igenom utbudet hos C More ännu en gång. Det gjorde så jag hamnade i slutändan vid 21 Jump Street och dess fortsättning 22 Jump Street. Har sett första filmen en gång tidigare. Vilket jag inte tänkte på vid tiden utan något jag märkte när jag väl såg den. Såg den först och sedan den andra direkt efteråt.

Kommentera gärna vad ni tycker om de!

21 Jump Street

21 Jump Street

Premissen är enkel – poliserna (spelad av Jonah Hill och Channing Tatum) blir tilldelade att jobba under täckmantel på ett high-school för att sätta stopp för knarkhandeln som pågår. Detta kan bli rätt kul tänker en. Jo, alltså det är ändå stundtals kul. De blir höga en gång, deras normer blir ifrågasatta när den töntiga av de blir plötsligt populär och tvärtom. Tror inte detta är min typ av humor. Förlåt för mina fördomar, men den känns väldigt ”grabbig”. Kul när gamla från serien dyker upp. Typ som Johnny Depp. Det gör istället att jag gärna vill se gamla serien igen. Såg en säsong för fyra/fem år sedan sen. Måste ta upp den snart igen.

21 Jump Street

22 Jump Street

Om jag tyckte första filmen var rätt tråkig så är det inget emot andra. Då har de kommit till college och den här gången blir den töntiga mer ensam och den populära faktiskt populär bland sportkillarna. Humorn här är inte så bra heller. Mycket snack om att ena karaktären har ett förhållande med chefens dotter. Det är lite kul att de gör parodi på sig själva. Att de är medvetna om att detta är tvåan (som i många fall är sämre). Men det blir också ganska tråkigt efter en stund.

2 kommentarer

  • Elsa

    Kommer ihåg hur kul det var första gången jag såg 21 jump street och när Johnny Depp slet av sig skägget och ja… visade sig vara Johnny Depp, haha. Hade ingen aning om att han skulle vara med, så blev jätte chockad! Älskar slutet, märkligt eftersom både Hanson och Penhall dör, men ändå. Det var egentligen enda anledningen till varför jag gillade filmen, p.g.a kopplingarna till serien. Tvåan har jag inte sett.

    • karinsuniversum

      Haha, ja det är faktiskt det bästa på hela filmen. Kopplingen liksom. Tvåan är inte jättevärd att se. Faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *