listor,  Serier

Kärlekslistan | Rory & Jess

Nästa par för kärlekslistan är Rory & Jess. De är så fina tillsammans och helt klart det paret jag tycker mest om i Gilmore Girls. Men det visste ni säkert redan.

Gilmore Girls

Första scenen tillsammans,

Okej, de träffas första gången hemma hos Rory (eller hur?) men hittade ingen bra gif till det. Så blir istället när de möttes ute i samma avsnitt. Tycker att den här konversationen är rätt gullig. Bra början på en lovestory.

Gilmore Girls

Ögonblicket jag föll för dem,

Okej, antagligen är det första gången de träffas. Men här när Jess har ”tagit” hennes armband. Alltså det är bara för gulligt. Det visar lite att han faktiskt tycker om henne bakom sin ”jag-är-för-cool-för-att-bry-mig”-aura.

Gilmore Girls

Deras första kyss,

Och vilken kyss det blev! Och sen helt tyst på den här romansen, i alla fall när typ efter säsongavslutningen. Kom ihåg att jag verkligen älskade den här kyssen.

Gilmore Girls Gilmore Girls

En känslosam scen,

Finns nog en hel del scener. Men tänker främst på scenen i tredje säsongen när Dean dumpar Rory pga Jess. Både Rory och Jess inser (och vågar säga det) att de faktiskt gillar varandra. Så fint på något sätt. Och att Rory vågar säga det högt och att Jess efter en tystnad också medger det.

Gilmore Girls

Sista scenen tillsammans,

Nej, jag valde att inte ha med sista scenen i nya säsongen utan tog original-slutet. När Jess är den som blivit något och Rory är den som är helt vilse. Dvs helt skillnad på vad en skulle tro när de först träffas. Det är något fint med att han blev en stabil karaktär mot slutet och var den som fick skälla ut henne.

Mer från kärlekslistan,

En kommentar

  • Lena

    Jätteroligt att läsa. Minns att första kyssen avsnittet sändes när mamma och jag inte kunde se den tillsammans så jag spelade in den på VHS och spelade upp om och om igen. Men Rory och Jess är verkligen bland mina all time favourites när det gäller serier. Tror det var mitt allra första riktiga shipp haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *