Serier

Första advent | Mina favoriter bland julkalendrar

advent

Har ingen julkalender i år för att om jag skulle ha en så skulle jag vilja göra en riktigt stor och bra. Men istället gör jag ett inlägg varje advent. Det kan ju bli mysigt. Första advent gör vi en lista som jag har gjort hundra gånger.. men aldrig på den här bloggen som blev ny i december förra året. Så nu kör vi igen!

julkalender

Pelle Svanslös

Pelle Svanslös är den bästa julkalendern. Den är så himla mysig. Året var 1997 när den gick och fick alla, både vuxna och barn att förälska sig i katter ännu mer. Jag vill säga att jag inte alls kommer ihåg den här (då jag var fyra år) men vet att min farmor hade den på VHS. Köper en fortfarande julkalendrar? Hm… i alla fall. Det är så mysigt. Snön, när de bakar lussekatter, klär granen och hela kärleken mellan Pelle och Maja. Supermys.

julkalender

Sunes Jul

Sunes Jul är den julkalender jag har sett flest gånger. Mina föräldrar har den på DVD. Den är så fruktansvärt rolig. Finns så mycket som är bra med den. Och nej, jag var inte född när den gick. Men den är ändå lika bra. ”Neej inte ååååå, iiiiiiiåååååå.”

julkalender

Trolltider

Både 1979 och 1985 gick Trolltider. Antar att de inte hade något bättre för sig än att ha en repis. Och bra är väl det för den är verkligen så bra. Jag var absolut inte född då, inte ens påtänkt. Har sett den flera gånger, men det var flera år sedan sen nu. Borde ta tillfället i akt att se den igen.

vilken är din favorit bland julkalendrarna?

Det bästa med just dessa tre är att alla finns på SVT:s Öppna Arkiv så både jag och du kan njuta av dem. Bra va? Så himla bra gjort av SVT att just ha mina favoriter plus Mysteriet på Greveholm som är en storfavorit för många andra.

6 kommentarer

 • Jullan

  Hej Karin, mocca master ÄR himmelriket. Nu är jag typ lite glad att min gamla gick sönder, för jag hade ALDRIG kommit mig för att köpa en dyr annars, om jag liks hade en fungerande!

  Mina favoriter är 1. Mysteriet på Greveholm. 2. Dieselråttor och sjömansmöss. 3. Tusen år till julafton. Eller barna hedenhös… eller tusen år till julafton. Ellet barna hedenhös. Iiiih!

 • hanna

  min är diselråttor och sjömansmöss 😀 den kollar vi på här hemma just nu istället för den nya kalendern haha 😀

 • Lena

  Älskade När Karusellerna Sover, Julens Tider och Mysteriet på Greve Holm! Men vill minnas att jag även gillade Dieselmöss kalendern. Var på semester då men satt och kollade på den varje frukost haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *