listor

Sommarlistan 2020

Sommaren har redan börjat, men min semester har inte kommit igång än. Så är det verkligen sommar då? Såklart det är, men vi kan väl låtsas lite för min skull att den kanske inte har kommit ihåg. Även om jag knappt kan gå ut på min inglasade balkong utan att bli svettig eller att jag sitter vid en fläkt.

Såg den här listan hos Nostalgifabriken och tänkte detta kan ju vara kul att svara på. Har svarat på den några gånger innan, i alla fall med nästan samma frågor. Länkar de längst ner!

Hur ser dina planer ut för sommaren?

Jag har tyvärr inte många planer för denna sommaren. Alla planer man hade gick ju i kras på grund av Corona. Okej, jag hade väl inte så många planer mer än två konserter som nu är framflyttade till 2021.

Mina planer nu är nog att försöka hälsa på nära och kära så bra det går. Kanske inga längre besök utan mest dela en kaffe på utsidan. Sånt som det får bli nu, och tror ändå de äldre kommer uppskatta det. Annars, sitta på en filt i en park och dricka vin med vänner.

Vad ska du göra på midsommar?

Midsommar spenderade jag på västkusten med min sambo och hans föräldrar. De hade några vänner över så vi åt med dem – på avstånd – och när det blev för mycket snapsvisor och djur som enbart biter mig gick vi in och tittade på film i mörkret.

Hur länge ska du vara ledig?

Har semester i tre veckor! Tänkte det kunde vara smart att eventuellt spara några dagar OM Corona minskar lite och vi kan röra oss lite mer fritt. Typ att kunna åka hemåt och umgås lite mer med familjen.

Vad vill du verkligen hinna med?

Att njuta egentligen. Bara det. Känns som man gör för många planer varje år och till slut vet man inte hur man ska hinna med att bara andas. Vill i alla fall hälsa på mormor & farmor.

Vad saknar du i sommarplanerna?

Ja, det är väl konserterna som jag hade planerat och sett fram emot som försvann. Alltid kul att gå på minst en konsert varje sommar. I år skulle vi varit på Iron Maiden och Rammstein på Ullevi. Men det blir nästa år.

semester
Smögen
Vilken är din bästa sommarfrukost?

Fil, Corn Flakes och jordgubbar. Alltid. & kanske det viktigaste, att den spenderas utomhus.

vecka 28
Bästa sommarlåten?

Supersvår fråga. Vi har ju alltid en sommarlista som vi gör varje år inför sommaren och som spelas konstant under sommarhalvåret. I år heter den S6: Return of the Sun, och en låt som redan jag förknippat med listan är Star Rider av Hällas som sätter sig sjukt fort på hjärnan.

Vad kan gå fel?

Att man inte är försiktig och sprider Corona…? Såklart om man känner sig sjuk så stannar man hemma. Men det verkar ju vara rätt klart att man kan ha Corona utan att känna sig sjuk.

grill
Vem kommer du vara mest med?

Hundra procent Johan pga vi bor tillsammans och är nästan varje vaken timme med varandra (förutom när vi jobbar). Annars är det nog familjen som vi brukar försöka umgås med på sommaren. Och gänget i Karlstad som vi lätt kan se och sitta där på en picknickfilt med.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Troligtvis jordgubbar. För det ska ju vara superdyrt i år på grund av Corona. Kanske bensin när vi åker hemåt. Tror inte jag kommer lägga så mycket pengar på saker. Jo, kanske film och böcker för vad annars ska man göra?

Mellerud
Vad kommer du köpa inför sommaren?

Ingening… Har väldigt lust att köpa visserligen mer sommarkläder för känner att jag har väldigt få. Tänk er tunna, luftiga, fladdriga byxor. Har bara ett par som jag typ lever i. Men samtidigt känner jag mig inte alls sugen på att köpa kläder just nu.

Kommer du bli brun?

Troligtvis inte. För jag är tydligen sämst på att bli brun. Blev det superlätt när jag var liten, men sen kom tonåren och jag gick i långbyxor i 25+ och satt mest inne. & sen dog all färg på min kropp.

Vienna
Vad kommer du att äta?

Grillat. Det är det enda jag vill ha på sommaren. Skulle kunna äta grillat, med en god hemma gjord potatissallad, sallader med fetaost, majskolvar och vattenmelon, om och om igen.

Vad ska du läsa i sommar?

Först och främst blir det böckerna som har legat vid min sida sängen hela våren och som har skjutits på när jag läste alla i årets bok. Det är Kejsarens barn, Hemma, Om skönhet och Den underjordiska järnvägen. Sen vill jag väldigt gärna läsa Min mörka Vanessa och Samlade verk.

wrap-up juni
Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Kanske vädret? Än så länge känns det ju som en toppen sommar när vi tittar på vädret. Det kanske gör att vi orkar med denna sommaren. Och kanske till och med att det börjar se bättre ut i världen med Corona. Vi kan ju alltid hoppas.

Vad kommer du ha på dig?

Klänningar, korta byxor och fladdriga byxor. Som varenda sommar. Har nog inget specifikt sommarmode. Eller ja, jag har aldrig något mode.

Vad oroar du dig för?

Ja du, Corona? Att någon i min närhet blir sjuk och faktiskt dör? Det känns som tillräckligt mycket att oroa sig för.

Bästa badstället?

Säger som varje år – Smögen. Är ju lite bitter att jag är tillsammans med en badkruka. Får nog tvinga dit min mamma och mormor (eller ja, mormor bor ju där). De säger aldrig nej till att bada.

mors dag
Vad hoppas du på till nästa sommar?

Att Corona är över. Konserterna inte ställs in. & att bröllop blir allt som jag (& Johan) önskar att det blir.

tidigare år,

2017

2018

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *