Serier

Karin förklarar | Yu-Gi-Oh!

Nu är det dags för min tur att förklara en serie. Förra veckan förklarade Johan Teen Wolf. Konceptet är alltså att jag inte har sett den här serien, Yu-Gi-Oh!, och det är min sambo som har valt ut serie, frågor samt bilder. Allt jag hade till mitt förfogande är alltså bilderna och titeln.

Yu-Gi-Oh

Vad handlar Yu-Gi-Oh! om och vilka är karaktärerna?

Detta är en anime och han längst fram med coolast hår är huvudkaraktären. Det är väldigt tydligt med hans placering och just håret. Hans halsband med ögat ger honom superkrafter av något slag. De två vid hans sida är hans bästa vänner och de älskar att spela spel (korten signalerar det). De älskar att spela Dundgens and Dragons, och därav alla monster i bakgrunden. Men de är också trollkarlar. Och antagonisten är den lila snubben längst bak. Av det lilla jag vet om anime så är alla skurkar antingen rosa eller lila. Hans stav betyder att han också är trollkarl – fast en ond sådan.

Yu-Gi-Oh!

Vad heter karaktären och vem är hen?

Detta är en gud, en rätt ond gud. Som huvudkaraktären (han med håret) måste slåss mot. Han kanske är en gud som han trollkarlen (den lila i övre bilden) kallat fram. Hans namn är Raa-Mashi för att han är lik den egyptiska solguden och Mashi bara låter bara coolt.

Yu-Gi-Oh!

Vad händer i bilden?

Huvudkaraktären, står i hans lilla bil-liknande grej. Den han använder sig för att ta sig framåt när han är alldeles för lat för att gå. Trollkarlen har framkallat tre stycken alien/drakar som han nu måste slåss mot. Men han är självklart cool-lugn. För han har en del äss i sin ärm. Men denna scenen är har en tvist. För varje gång en dödar en så kommer det en till. Så det blir en lång scen när han slåss.

Yu-Gi-Oh!

Vad föreställer föremålen?

Detta är Yu-Gi-Oh!s motsvarighet till Horcrux i Harry Potter. Fast ändå inte. Det finns sju stycken vaktare av jorden som är trollkarlar och måste slåss mot varje hot. Den trekanten i mitten är huvudkaraktären och den han har som halsband. De resterande sex föremål har sex andra trollkarlar. Ena är en nyckel för den personens kraft är själva vaktande. Ena en drömfångare för den är en sanndrömmare. Vågen är för den vise, armbandet för den vackra, staven för den med makten och den runda är för den seende (dvs. den som ser in i framtiden osv).

Har ni sett Yu-Gi-Oh!?

Jag hade väldigt få rätt. Det jag hade rätt var att det är en anime och att det var något med trollkarl och spel. Men resten är helt fel. Huvudkaraktären är den i mitten (översta bilden) och hans bästa vän till höger. Den till vänster är hans fiende (som jag fattat det blir hyfsat vän med för att hjälpa varandra). & de ovanför dem är deras triumfkort. & ja, de spelar mot varandra och slänger fram kort som blir ’verkliga’ i spelutrymmet som syns i bild tre. Dvs. ingen bil.

Såg att det finns två säsonger av Yu-Gi-Oh! på Netflix om någon blev intresserad av att faktiskt se vad den handlar om. På riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *