Filmer

Jag rangordnar Mission Impossible

Gillar du Mission Impossible filmerna? Jag tycker de är töntiga, men underhållande. Har en kärlek för de första tre på ett speciellt sätt. De är en del av mina gamla ”sjuk”-filmer. För er som inte vet vad det innebär så är det att jag var hemma själv när jag var sjuk som liten och jag underhöll mig själv med att se på film. Mycket Mission Impossible, Dödligt vapen, Men in Black, Snuten i Hollywood och Tarantino. Anyhow, jag och min sambo såg precis film 3-6 och därför har jag sett alla nu och kan göra en rangordning. Så här kommer den!

6. Mission Impossible II

Tror Mission Impossible-serien är tudelad med vilka man gillar mest och minst. Men tror ändå att de flesta människor skulle hålla med om att tvåan är den sämsta. I min mening förlitar den sig för mycket på gimmicken med maskerna, har mindre bra skurkar, handling och inget som gör att man bryr sig om karaktärerna…

5. Ghost Protocol

Ethan Hunt är tillbaka! Detta är första filmen när filmserien kom tillbaka 2011. I och med denna film blir filmserien roligare.. Och jag vet inte om det är till dess fördel. Faktiskt. Simon Pegg har fått en större roll sedan trean och är nu med ute på fältet. Och i och med Pegg blir det automatiskt roligare. Det tråkigaste med denna film är nog ändå skurken… förlåt Michael Nyqvist. Men för mig blir det bara en skurk vi inte kommer minnas.

4. Fallout

Okej, actionscenerna var underhållande och ”coola”, och jag gillade att återse Julia. Men annars var detta en svag film. Blev besviken för detta var en film som jag hade hört bra om, faktiskt. Mitt största problem med Fallout är att den var förutsägbar. Det är problemet med filmserier med en speciellt grej där de alltid gör samma sak. Vi vet så fort Henry Cavill dyker upp (eller hans namn i introt) att han är skurken. Vem försökte de lura?

3. Rouge One

Rogue One är för mig en rätt stark film. Det är dock den roligaste filmen i serien. För den har inte bara Simon Pegg utan också Jeremy Renner som av någon anledning är en rolig karaktär… Rebecca Ferguson är en helt okej tillägg och bra kvinnlig karaktär i brist på andra. Den hade från skillnad från andra senare filmen en bra skurk som vi minns och kommer ihåg. Actionscenerna starka och hisnande. 

2. Mission Impossible III

Allt vi behöver säga är Philip Seymour Hoffman. Han är helt suverän som skurken och detta är hans film. Den har en väldigt J.J. Abrams touch över det med mycket skakig kamera och närbilder. Och det är nog ändå charmigt på sitt sätt. Gillar att Cruise får en kärlek och något mer att kämpa för. Och jag gillar teamet. Har det och göra med att Luther är med (hans som nästan alltid är med), Keri Russell är med lite grann och självklart Jonathan Rhys Meyers och Maggie Q. Kan ha och göra med min nostalgi, men jag är nog ändå lite dumkär i denna.

1. Mission Impossible

Originalet där det ännu inte blivit en gimmicken eller urvattnat koncept. Brian De Palma är regissören och det säger ju ändå en del. Det är en spännande film med våghalsiga actionscener. Och jag kan ju inte inte nämna scenen när Tom Cruise hänger i taket. Ikoniskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *