Böcker

Hjälp mig bestämma vad jag ska läsa

Jag har ett flertal olästa böcker i min bokhylla och det är nog dags att damma av en del utav dem. Men vilken ska en börja med? Jag har valt ut fyra stycken böcker som jag tänkte ni skulle hjälpa mig med. Vilken bok ska jag läsa?

A God in Ruins av Katie Atkinson

Fortsättningen av Life After Life som jag läste för några år sedan sen. Där fick i följa Ursula Todds liv om och om igen. Den här gången får vi följa hennes yngre bror Teddy. Han som inte trodde att han skulle överleva andra världskriget som RAF-pilot, och nu tvingas möta den framtid han inte trodde han skulle få.

All the Light We Cannot See av Anthony Doerr

Den här boken handlar om människor som försöker överleva kriget i Europa. Om den franska flickan Marie-Laure som nyligen blivit blind, och de tyska pojken Werner som försöker undvika det hårda livet i en kolgruva genom Hitlerjugend. Marie-Laure flyr och Werner åker på ett uppdrag och tillsammans möts de i en stad som snart kommer förintas.

Dark Places av Gillian Flynn

När Libby var sju år mördades hennes mamma och två systrar. Hon själv överlevde och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige. Nu tjugofem år senare vill en grupp privatspanare hitta bevis om att Ben är oskyldig. Libby bestämmer sig för att hjälpa till för att få pengar. Kanske hennes vittnesmål inte var vattentätt? Och kanske inte Ben var mördaren?

Lady Chatterley’s Lover av D H Lawrence

När Lady Chatterleys man återvänder från kriget är han förlamad från midjan och nedåt. Deras relation försvinner mer och mer. Lady Chatterleys behov kommer ikapp henne, och hon börjar inleda ett passionerat förhållande med en skogsvaktare.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *