Böcker

Bokrecension | Trevor och farfar: Tjuven som hade klänning

I BARNBOKSERIEN TREVOR och Farfar får vi än en gång följa den nyfikne sjuåringen Trevor, hans lätt excentriske farfar och deras lite annorlunda familj.

Tjuven som hade klänning är den tredje boken i serien och här planerar farfar en resa utöver det vanliga för familjen till Göteborg. På vägen besöker de både Gränna och Marstrand och farfar berättar om både Andrée och hans ballongfärd, samt den sanna historien om den berömda tjyven Lasse-Maja och varför kung Karl XIV Johan alltid hade ett ägg på matbordet. 

I Göteborg besöks band annat Feskekörka, Risön och Liseberg. Vi möter dessutom farfars kompisar Daniel, Sofia och Svampmannen och får lära oss hur man snarar gädda och fiskar krabba, samt mycket mer.

Idag är det internationella barnboksdagen och vad passar inte bättre än att recensera en barnbok, Trevor och farfar, som jag läste för ett tag sen men som har legat vid min sida sängen från ett boende till ett annat.

Det som gjorde mig nyfiken kring denna bok är just handlingen. Jag är uppväxt på dessa platser som de besöker. Vet inte hur många gånger jag har gått bland husen på Marstrand och besökt Carlstens fästning där tjuven Lasse-Maja höll till. Är nog en av få nu för tiden som har bra koll på vem det var. Antar att det är en lokalgrej.

Fick en väldigt fin bok om familjen. Om att en familj kan se väldigt olika ut och här får vi ett stort antal karaktärer. Som kanske kan bli lätt förvirrande för vissa. Det är många i familjen, men det är nog lite så en familj ser ut nu. De talar även om att världen går inte under om en skiljer sig och en kan vara vänner trots det. Det är lite det som resan handlar om. Att Trevor ska märka att en kan ha kul tillsammans, trots detta. Och lära sig en del om den svenska historien.

Gillar barnböcker där en kan lära sig saker och ting. De är ungefär de böckerna som jag köpte nyligen (dvs julklapp) till min brorsdotter. Lite fint med historia, och just lokalhistoria.

Titel: Tjuven som hade klänning
Serie: Trevor och farfar #3
Sidor: 95
Genre: Barn
Mitt betyg: ★★★★

Författare: Robert Eriksson
Utgiven: 2018
Format: Inbunden
Land: Sverige
Goodreads betyg: 3,56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *