Böcker

Halvårskontroll: Böckerna jag läst mellan januari – juni 2020

Vilka böcker har jag läst mellan januari och juni? Det hade tagit allt för mycket tankekraft och utrymme att skriva ner alla i ett inlägg. Är nämligen uppe i 37 stycken böcker. Är riktigt nöjd med det! Försöker komma ihåg att uppdatera listan över årets böcker som ni hittar här eller längst upp i menyraden. Men istället för att lista alla kan jag istället kolla hur min egen statistik ser ut.

GENRE

Min främsta genre är Fiction, vilket inte är så förvånade. Och såklart Crime kommer högre upp än vad jag vill…. Däremot är jag lite förvånad över hur många Historical böcker jag läser. Trodde inte det. Men kul att se någonting nytt om ens läsning tack vare detta.

LÄNDER

Jag tycker det är viktigt att läsa varierande, och därför försöker jag ha som mål att läsa böcker där författarna är från olika länder. Ingenting jag tänker på när jag väljer ut böcker, men kanske någonting jag borde göra. Det blir väldigt lätt mest från USA, Sverige och England. Än så länge har jag också kunnat pricka av andra länder och totalt är det 13 stycken.

Har gått igenom lite snabbt vilka författare jag har läst av på Goodreads och vilka länder de kommer ifrån eller ”räknas till”. Lite svårt det där med nationalitet tycker jag. Till exempel George Orwell är ju född i Indien men anses som britt för han växte upp där och därmed räknade jag honom som britt. Oavsett ser ni vilka stora luckor jag har. Ingen från Sydamerika? Har ni tips på författare eller deras böcker, ge mig!

KÖN

Jag har alltid haft en tanke att jag läser mest böcker av män. Kanske för att de är manliga författare som jag har som favoriter. Men i år är det ungefär 80 % kvinnor och 20 % män. Har inte läst en bok i år av någon jag vet ser sig själv som icke-binär. Har jag det får ni gärna berätta för mig. Vill inte tilldela fel pronomen till någon.

BETYG

Flest fyror och ändå en del fenor. Detta känns bra! Kanske ännu bättre att ingen etta. Tyder ju på att jag har läst en hel del bra böcker än så länge. Förhoppningsvis ser det ungefär likadant ut i slutet av året också.

Bästa boken: Orakelnatten av Paul Auster
Bästa uppföljare: Vi for upp med mor av Karin Smirnoff
Största besvikelsen: Call Me by Your Name av André Aciman
Överraskade dig mest: Den utvalde av Lois Lowry

En kommentar

  • Elin

    Inspirerande! Både gällande boktipsen och översikten utifrån olika parametrar. Har du gjort diagrammen själv eller är det via nåt bokprogram eller liknande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *