Serier

American Gods | The Beguiling Man

Säsong 2 Avsnitt 2

Började i helgen med att se om hela säsong ett av American Gods med Johan. Äntligen har jag fått honom att börja se denna serie. Bara två år senare. Vi såg även förra veckans avsnitt samt denna vecka. Så nu är inte bara jag utan även han ikapp.

Shadow som ung

Shadow Moon är på ett sätt huvudpersonen i serien. Men han är även den som vi som tittare kan känna igen oss i. Han är åskådaren som tittar in på denna galna värld med nya och gamla gudar. Vi har inte lärt känna honom och jag har också varit okej med det. För mig är han som sagt bara en åskådare, som knappt har en familj förutom sin döda-inte-så-döda fru och ingen alls tro. Tills nu. I det här avsnittet fick vi lära känna honom. Dock bara en gnutta. På grund av att han blev torterad av Mr. Town får vi se flashbacks när han och hans mamma kom till New York från Frankrike. Hur han inte passar in, vill hjälpa till men hamnar i trubbel och att hans mamma får ett dödsbesked och till slut även dör.

Shadow hamnade i många slagsmål som tonåring. Foto: Jasper Savage/Starz
Shadow hamnade i många slagsmål som tonåring. Foto: Jasper Savage/Starz

Mitt i allt detta är det en man som gör mynttricket (som vi ser Shadow göra i nästan varenda avsnitt) och ger honom myntet med orden: ”Magic takes years for most people”. Det låter fruktansvärt likt Wednesday. Vilket får mig till två teorier. Ett, Mr. W var den som såg till att Laura dog. Kan han nu också vara ansvarig för Shadows mammas cancer? Två, han är Shadows mystiska pappa? Hennes sista ord blir: “No matter how dark the world gets, your light will always be shining” vilket får mig att tänka att det är mer kring Shadow än vad vi vet.

Gänget splittras upp

När Shadow nu är försvunnen (och torterad) splittras gänget upp sig. Jinn och Salim åker iväg på uppdrag av Mr. W. Han ifrågasätter vilket ingenting utan är väldigt lojal mot honom. Och Salim bara följer sitt hjärta. Hela vägen till en sidovagn på en motorcykel. Töntigaste färdmedlet någonsin. Han måste verkligen älska sin Jinn.

Laura och Sweeney är fortsatt fasta med varandra. Foto: Jasper Savage/Starz
Laura och Sweeney fortsätter sin resa tillsammans

Laura vill bara en enda sak. Finna och rädda Shadow. Och Sweeney vill också bara en sak. Hans coin. De får alltså fortsätta hänga med varandra, och jag tror ingen är ledsen över det. Inte ens de två. Känns hela tiden som om Sweeney börjar faktiskt gilla den döda frun. Trots hennes envishet och de dussin flugorna kring henne. Efter en stund otur med bildäcket och att de tappade bort dem använde Sweeney sin ”genväg” och plötsligt var de vid tåget som Shadow nu var fast på. Efter en hel del slagsmål kommer Laura fram till Shadow som hänger i någonting som skulle kunna vara med i en Matrix-film och krossar vaktens huvud med sin fot till Shadows förvirrade/äcklande? min och säger: ”I had to save you”. Sedan kraschar tåget..

rakt in i bilen som Mr. W har ställt på spåret. Han och Mr. Nancy åkte iväg tillsammans för att offra. Gillar verkligen Mr. Nancy – han är en riktigt rolig karaktär med mycket humor och glädje. Och svordomar. Och verkligen inget fan av kyckling. I alla fall ställer Mr. W hans bil, Betty, på spåret som ett sätt att offra. Det som var en sådan fin bil!

Czernoborg sörjer Zoryas död. Foto: Jasper Savage/Starz
De nya gudarna stöter på problem

Mr. World försöker få med Bilquis på deras sida. I förra avsnittet förrådde hon de gamla gudarna för att de nya hade hjälpt henne en gång. Nu vill hon inte hjälpa till mer, men beskyddet från de gamla är ju stängt nu. Hon står helt enkelt helt ensam nu.

Tech Boy fortsätter leta efter Media och jag tänkt först att han kommer få leta länge med tanke på att Gillian Anderson hoppade av. MEN hon är också Media som byter skepnad hela tiden. Eller ja, hon gör det förutom hennes ansikte. Så det är ju egentligen mer logiskt att hon byter helt. Vi fick ”se” henne som ett slags teknikmoln. Ska bli spännande att se hur vi kommer se henne snart.

+ Scenen när Laura drog av Sweeneys handbojor var väldigt söt!
– Zorya Vechernyaya är död på riktigt på grund av att det finns ingen kvar som tror på henne. Hur ledsamt är inte det?
? Vad det Mr. W på sjukhuset när Shadow var yngre, och vad var hans mål med det besöket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.