Filmer

Filmtips | Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis

När jag såg om Inside Llweyn Davis för några dagar sen visste jag att jag var bara tvungen att tipsa om den. Det är en Coen-film från 2013 som jag hoppas att ni alla har sett. Satte den som nummer ett i min lista för bästa filmer jag såg på bio under det året.

I början av 1960-talet i Greenwich Village kämpar folkmusikern Llewyn Davis
med pengar, sin musik, relationer och sin framtid. 

Det är en fantastisk historia om den här kämpande, men otroligt begåvade Llewyn och hans musik. Vi får följa med honom i hans vardag när han spelar på en liten krog, sover på vänners soffor, försöker få in pengar. Samtidigt som han försöker leva vidare efter att hans musikpartner har gått bort efter ett självmord. Och han tvingas bära runt på en katt. Vi tittare blir bara ett par ögon som får tyst följa med honom.

Inside Llewyn Davis har en melankolisk ton över sig, men får ändå inte både söta och roliga stunder. Det bidrar till att den inte känns så tung som den kanske hade kunnat vara. Den är väldigt vacker, speciellt i sina rökfyllda lokaler eller mörka rum där bara några få ljusstrålar letar sig in. Oscar Isaac är fantastisk och Carey Mulligan är lika bra som vanligt. Och katten… åh, katten.

Inside Llewyn Davis

Och som en liten extra notis, är det inte underbart att se Oscar Isaac och Adam Driver sjunga med varandra istället för att slåss som de gör i Star Wars?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *