Böcker

Fem böcker som kommer i augusti

Uppkommande augusti

 1. See What I Have Done av Sarah Schmidt. 1 augusti 2017

  En morgon 1892 kallar Lizzie Borden på hennes hushållerska för att någon har mördat fadern. Det brutala mordet på Andrew och Abbey Bordon lämnar många obesvarade frågor och lämnar grannarna i chock och frågande varför någon skulle mörda paret Borden som är så respekterade. Men familjen en helt annan historia om dem…

 2. The Diplomat’s Daughter av Karin Tanabe. 10 augusti 2017

  Mitt under andra världskriget och bombningen av Pearl Harbor är Emi Kato, en dotter till en japansk diplomat, inlåst i ett läger i Texas. Där träffar hon Christian Lange, vars föräldrar är tyskfödda. Under de svåra omständigheterna börjar kärleken blomstra. De splittras när Emi skickas tillbaka till Japan och Christian lurar sig in i den amerikanska armén för att komma över Stilla Havet till sin älskade Emi. Ovetande att hennes gamla kärlek, Leo Hartmann, fortfarande är i bilden. 

 3. Stay With Me av Ayobami Adebayo. 22 augusti 2017

  Yejide och Akin träffades på universitetet och gifte sig. Alla förväntade att Akin skulle ha flera fruar men de hade kommit överens om att det inte var någonting för dem. Fyra år in i äktenskapet är Yejide fortfarande inte gravid och plötsligt står en ung kvinna i dörren och säger hon är Akins andra fru. Yejide bestämmer sig för att det enda sättet att rädda sitt äktenskap är att bli gravid och hon gör allt för att det ska bli så.

 4. Emma in the Night av Wendy Walker. 8 augusti 2017

  En natt för tre år sedan försvann Tanner-systrarna: femtonårig Cass och sjuttonårig Emma. Tre år senare återvänder Cass, utan hennes syster Emma. Cass talar om en kidnappning och att de två hölls fångna på en mystisk ö. Psykiatern Dr. Abby Winter anser att någonting inte riktigt stämmer och att Cass kommer tillbaka är bara början.

 5. The Strange Case of the Alchemist’s Daughter av Theodora Goss. 10 augusti 2017

  Baserad på några av litteraturens skräckklassiker är detta historien om en grupp kvinnor som försöker lösa mysterium och mord – samt sitt egna ursprung. Mary Jekyll är nyfiken på hennes fars hemliga förflutna och ledtrådarna pekar mot en viss Edward Hyde. Tillsammans med Sherlock Holmes och Dr. Watson fortsätter Mary sitt letande. Snart är hon vän med andra kvinnor, som alla har skapats genom skrämmande experiment – Beatrice Rappaccini, Catherine Moreau och Justine Frankenstein.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *