Filmer,  månadssammanfattningar

Februari 2021 Filmlistan

24 filmer på en månad. Inte lika många filmer som dagar som blivit lite standarden sen ett tag tillbaka. Vet inte om det beror på pandemin eller på att min sambo verkligen har fått tillbaka sitt sug på film. Som nu har pågått lika länge som pandemin. Svårt att säga. Kul i alla fall!

FILMERNA JAG SÅG

1. The Lord of the Rings: The Two Towers | ★★★★★ | ♲
2. Hot Chicks*
3. MLK/FBI | ★★★★
4. Pleasure | ★★
5. Onward | ★★★½
6. The Lord of the Rings: The Return of the King | ★★★★★ | ♲
7. House III: The Horror Show | ★★
8. The Elephant Man | ★★★★½
9. The Collector | ★★
10. Lady Bird | ★★★★½
11. Little Women | ★★★★
12. M | ★★★★
13. Green Street Hooligans | ★★★
14. Lock, Stock and Two Smoking Barrels | ★★★★
15. Pieces | ★★★½
16. Machete | ★★½
17. Herbie Fully Loaded | ★½
18. The Magnificent Seven | ★★★½
19. The Princess and the Frog | ★★½ | ♲
20. Emma. | ★★★★½ | ♲
21. Knives Out | ★★★★
22. Happy Birthday to Me | ★★★
23. Faming Britney Spears | ★★★
24. Conan the Barbarian | ★½

*Jag betygsätter inte kortfilmer.

MÅNADENS STATISTIK

Antal filmer: 24
Antal rewatch: 4
Sett på bio: 0
Medelbetyg: 3.2

Hur jag betygsatte dem,

Det blev en väldigt blandad kompott på hur jag betygsatte månadens film. Flest fyror och ändå några 4,5 och 5,00. Vilket såklart är superkul. Ingen under 1,5 men däremot två som hamnade just på 1,5. Men överlag en bra månad!

Vilken genrer jag såg,

Även här är det en stor mix mellan genrers. Flest drama vilket är ganska vanligt skulle jag säga. Horror och Adventure kommer på delad andra plats. Adventure är en genre jag inte ser på vanligtvis (om det inte är Sagan om Ringen), så det är ju kul!

Länderna filmerna kom ifrån,

Majoriten är ju självklart USA (så himla tråkigt). Men fick i alla fall med några andra länder också.

Om jag har sett om eller inte,

Väldigt få omtytt. Enbart 4 av 24 stycken. Det är väl kul att jag väljer att se majoriteten nya (för mig). Men sen är det alltid kul att se om filmer. Såg om tre som jag verkligen tycker om och en som jag mindes som mindre bra men var osäker (den var mindre bra).

Årtalet filmen kom ifrån,

Kul att det har blivit en del filmer från 2020-talet (dvs. 2020 eller 2021). Sen är ju majoritet som vanligt för mig 2010 och 2000. 1980-talet har också blivit ett vanligt årtal för mig då det blir en del skräckfilmer från den tiden. Kul med en äldre film också, som vi ändå kan säga att 1930-talet är.

Från min hylla eller inte,

Vill ju se alla filmer som vi har på hyllan. Men det är svårt när vi köper nya filmer då och då. Så 37.5 % är väl helt okej för månaden. Har just nu 760 filmer hemma och har sett 73 % av dessa. Precis kommit över 72 % som jag var på ett tag. Ni kan se hela min lista här!

Könsfördelningen av regissörerna,

Jag ser tyvärr flest filmer av män. Antar det är rätt vanligt och jag försöker tyvärr inte aktivt se fler av kvinnor utan bara ser de jag känner för oavsett vad de har för kön. Hoppas jag inte har felkönat någon, i så fall för ni gärna säga till. Vill verkligen inte göra det!

2 kommentarer

  • Lena

    Green Street Hooligans har jag för mig var rätt bra men tror att om jag ser om den nu så kommer den kännas sämre på något sätt 😂 haha men roligt att se din lista vilka fina diagram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *