Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 1

Dags att påbörja mitt Veronica Mars maraton! Som ni har längtat eller hur? Har ni sett de första fem avsnitten? Det är kul att se om en serie för hundrade gången, skämtar typ inte ens, och se nya saker hela tiden. Till exempel hur många gånger vi faktiskt ser kameramannen i första avsnittet eller det faktum att Logan har frosted tips à la början på 2000-talet. Var inte början på 2000-talet den värsta moden tiden vi har sett?

Anyway, här kommer mina tankar om de första fem avsnitten av Veronica Mars.

Veronica Mars
Veronica tänker tillbaka på sitt tidigare år och liv innan allt hemskt skedde.

1.01 Pilot

Förra året hade Veronica allt. En bästa vän, en pojkvän, en pappa som är sheriff och hennes föräldrar är tillsammans. Sedan bästa vännen, Lilly, blev mördad tappade Veronica allt. Inga vänner, pojkvännen är ett ex som låtsas att hon inte existerar, hennes mamma har stuckit och hennes pappa arbetar nu som privatdetektiv. Men vem mördade Lilly?

Har nog aldrig insett att detta inte är en stark pilot? Mest för att det faktiskt är bara tillbakablickar. Jag brukar inte ha några problem med tillbakablickar, utan snarare positiv till dem. Men när hela avsnittet är det för att förklara vad som har skett. Hon hade en bästis som blev mördad, och därav tappade sin mamma och sina vänner. Behövs det verkligen så många tillbakablickar? Och hälften av dem kommer tillbaka senare i säsongen. I alla fall det är underbart att se härliga Veronica, och hennes pappa. Samt Wallace. Gillar hur de börjar med Weevil och Logan är ett totalt svin. Hur börjar man ens gilla den människan?

Veronica Mars
Veronica hamnar i samma klass som Duncan, Logan och Logans flickvän

1.02 Credit Where Credit’s Due

Weevil blir arresterad för bedrägeri, och Veronica bestämmer sig för att bevisa att han inte gjorde det. Samtidigt kommer Troy Vandegraff, Duncans vän, till stan och blir genast intresserad av Veronica.

Detta måste vara ett av de sämsta avsnitten i Veronica Mars. Wow, vilken dålig start ändå. Det jag inte gillar med detta avsnitt är själva grejen med avsnittet. Mest för att de gör samma sak senare, på ett bättre sätt. Weevil blir anklagad, men egentligen är det hans kusin som lagt alla pengar på sin rika flickvän, dvs Logans flickvän dvs spelad av Paris Hilton. Inget fan av Paris Hilton, speciellt inte här. Som tur fick hon bara ett avsnitt. Tack och lov! Tycker som sagt inte om att de gör samma sak senare, och alltid Logan…

Veronica Mars
Duncan försöker leka cool vilket Dick och Logan finner underhållande

1.03 Meet John Smith

Veronica försöker hjälpa en klasskompis att hitta sin försvunna pappa, men hon har väldigt lite att gå på. Samtidigt som Troy och Veronicas förhållande fortsätter och Duncan slutar ta sina antidepressiva.

Av någon anledning minns jag detta avsnitt typ mest av alla avsnitt som finns. Sjukt ändå. Tror det är fallet som ändå är speciellt då det går i vågor. Först är pappan borta, sedan är han död, sedan är han inte det och sedan hittad. Har verkligen märkt i senare ålder att jag inte är ett fan av Duncan, och han är så irriterande i detta avsnitt. Skrattar alltid när jag ser honom bara springa och hoppa från läktarna. Underhållande ändå.

Veronica Mars
Veronica klär upp sig för ett fall

1.04 The Wrath of Con

Wallace har träffat en tjej, Georgia, som har förlorat pengar i ett bedrägeri. Veronica bestämmer sig för att hjälpa Georgia, som leder henne till ett spelcommunity. Logan har fått i uppgift att sätta ihop en video på Lilly till för att hedra hennes minne ett år efter mordet.

Det enskilda fallet med bedrägeriet är rätt tråkigt, och speciellt att Wallace är kär i en tjej, Georgia, som vi aldrig mer ser igen sen. Älskar också att se på serier där de ska spela tv-spel och bara kopplar upp sig och ingenting stämmer. En och samma skärm och bild för alla spelare. Hur? Däremot, Lillys video som Logan sätter ihop. Det är fint!

Veronica Mars
Att hjälpa till med ett fall är en sak, men när det handlar om ens pojkvän blir det en helt annan grej

1.05 You Think You Know Somebody

Efter en natt i Tijuana finner Troy sig själv i en knipa. Bilen är stulen och hans pappa hotar att skicka iväg honom på internat. Veronica bestämmer sig för att hjälpa honom hitta bilen, men det sätter deras relation på prov.

Hur många trodde att Troy var en härlig kille tills detta avsnitt? Jag trodde nog det första gången jag såg Veronica Mars. Nu väntar man bara mer eller mindre på detta avsnitt. Hela avsnittet vänder riktning så fort där i slutet att en inte riktigt hinner med att förstå allt. Förutom då att Troy inte är så fin som en trodde. Vi har också ett stort bråk mellan Keith och Veronica om Keiths kärleksliv. Kan förstå Veronica till en viss del. Hon börjar få mer information om hennes mamma, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *