listor

En lista om sömn

sova

När brukar du gå och lägga dig?

Mellan 23 och 00.

När vaknar du till vardags?

Om det är en bra morgon så går jag upp mellan 06-06.30. Om jag har en dålig dag springer jag upp vid 07 istället, och stressar hela vägen till jobbet.

Är du morgonpigg?

Ibland. Jag vill ändå säga att jag är mer av en morgonmänniska än kvällsmänniska. Brukar försöka gå upp så fort som möjligt, och när jag väl är uppe är det inga problem. Måste bara komma undan den sköna varma sängen.

Vad gör du i sängen innan du somnar?

Läser en bok, kollar på sociala medier i hundra år och kramas.

Vad finns på ditt nattduksbord? 

Jag har faktiskt inget nattduksbord just nu… men vid sängen brukar jag ha mobilen + en bok.

Hur är din säng bäddad?

På min sida sängen, eller rättare sagt min säng (vi har slagit ihop våra sängar istället för att köpa en ny), så jag har jag två täcken & tre kuddar helt för mig själv. Brukar matcha ena täcket med J:s och det andra är mer som ett extra och får ha lite annat konstigt, just nu bokstäver.

sova

Vilken låt är allra bäst att somna till?

Jag somnar aldrig till musik. Det känns så konstigt för jag vill ha det tyst och skönt när jag sover. Händer dock att jag somnar till ljudet av J spelar typ fifa och då är det musik, kanske inte den bästa musiken för att sova.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?

Ha det rent och snyggt runt omkring dig. Bädda nytt. Var nyduschad och se till att rummet är svalt.

Hur sover du egentligen?

På sidan, med ena täcket mellan knäskålarna och det andra över mig. Får alltid ont i knäna när jag sover på sidan, men eftersom det är det bästa sättet så jag har löst det med ett extra täcke.

Vad har du på dig när du sover?

Ibland ingenting, ibland en t-shirt & mjukisshorts.

Vad är det första du gör när du vaknar?

Kollar på klockan. Scrollar instagram. Om det är helg kryper jag ihop med honom, om det är vardag så smyger jag upp utan att väcka honom.

Hur är din sovfrisyr?

Säger upp det som en stor boll på huvudet så jag ska slippa ha håret överallt.

sova

Vad är dina bästa sovhacks?

Inte tänka på allt som är jobbigt och se till att det är kallt i rummet. Kanske kramas med någon brukar underlätta. Eller läs en bok!

Vad är viktigt för dig när du sover över hos någon?

Att jag får ett täcke och kudde. Sen brukar de gå ganska bra. Men jag är inte överförtjust att sova hos folk, ärligt talat.

När sover du dåligt?

När jag tänker på dumma saker som får mig att inte sova. När jag är ensam hemma & vet att J snart kommer hem. När jag har ont i huvudet.

Vad har du för säng?

Jag har en 120 säng från IKEA, hård eller medel. Men tillsammans med J och hans mjuka säng, så har vi en 225 cm säng. Stort utrymme att mysa på.

Vad drömmer du om?

Brukar vara så roligt att jag drömmer om det jag precis har upplevt. Kan vara en vanlig skoldag eller att jag går upp och gör frukost. Superkul… eller att jag blir jagad av dinosaurier.

Vad är det bästa i sovväg du vet?

När en är supertrött och bara kan lägga sig i sängen. Att sova kan mycket väl vara det bästa som finns. I alla fall på kvällen när en är trött.

Listan är hämtad från Flora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *