Filmer

Drick som Richard Sherman

Whiskey Sour

Ännu en fredag och den här gången kanske inte personen Richard Sherman säger er så mycket. Men däremot kanske filmen The Seven Year Itch gör det, med Marilyn Monroe. Drinken är såklart en Whiskey Sour.

Whiskey Sour är, som alla andra, jättegod och den av de drinkar jag än så länge har tipsat om som jag beställt mest på krogen och därav druckit flest gånger. Riktigt god drink som är syrlig och har nog tidigare nämnt att Whiskey är (tillsammans med Tequila) den basen jag gillar mest i den drink.

Whiskey Sour

INGREDIENSER, en drink

– 4 cl bourbon
– 3 cl citronjuice
– 2 cl sockerlag
– 0,5 äggvita
– 3 droppar Angostura Bitter
– citron
– cocktailbär

GÖR SÅ HÄR:

Mät upp alla ingredienserna, förutom bitter, citronbiten och cocktailbäret, i en shaker. Skaka tillsammans med is. Sila drinken i ett glas. Droppa Angostura Bitter över skummet. Dekorera eventuellt med en citronbit och ett cocktailbär. Servera.

Whiskey Sour

4 kommentarer

 • Seriereflektioner

  Det här är egentligen min ”hemlis” men den drink jag alltid beställer är Vodka sour, d.v.s. nästan samma som en Whiskey sour fast med vodka som bas. Egentligen är det väl ingen hemlis, men tror inte alla vet att det finns en annan version liksom! Det jag älskar allra mest med denna drink är att man får ett maraschino-körsbär till 🙂

  • karinsuniversum

   Visste faktiskt inte det! Men sen är jag inte särskilt förtjust i Vodka som bas. Är mer Whiskey eller Tequila-typen.

  • karinsuniversum

   Åh, kul! Ska försöka komma på flera drinkar också som inte kostar mig skjortan att köpa ingredienser till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *