samarbeten,  Serier

De populäraste Sci-Fi serierna enligt IMDb & vad jag tycker om de

Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa

Veckans tema är Sci-Fi. Och för att inte tipsa om filmer som har med Sci-Fi att göra för tror det kommer upp några tips på ett kommande tema så tittade jag på IMDb:s topplista över serier med genren Sci-Fi och vad jag tycker om de serierna.

Sci-Fi

1. Stranger Things (2016 – )

Älskar! När jag skriver detta har jag inte avslutat andra säsongen än. Men hoppas och tror såklart att den kommer vara awesome. Var verkligen pepp på första säsongen. Underbar serie.

Sci-Fi

2. The Flash (2014 – )

Fortfarande inte kommit helt in i The Flash och då har jag sett så många avsnitt då jag har sett den i tre år. Men det är något med karaktärerna jag inte tycker så mycket om. Eller helt enkelt inte direkt bryr mig om dem. Tråkigt nog.

Sci-Fi

3. Star Trek: Discovery (2017 – )

Inte sett och har inte tänkt göra det heller. Anledning? Har inte sett något med Star Trek alls och vet inte varför jag skulle börja nu. Och inte varför detta skulle vara början för den världen heller.

Sci-Fi

4. Arrow (2012 – )

Gillade 2012 men den fick mig att tappa så mycket intresse för. Det har helt enkelt blivit bara för mycket. Men ser den i alla fall fortfarande.

Sci-Fi

5. The Gifted (2017 – )

Inte sett och har inte direkt tänkt det heller. Läste och hade den först på min kanske-lista men den kastades snabbt ner därifrån ändå. Vad tycker ni om den? Är den bra? Borde jag se den?

Sci-Fi

6. Outlander (2014 – )

Vill verkligen se! Har sett ett avsnitt och läst en del av första boken (om inte hela?). Men vet inte varför jag inte påbörjat den. Vet inte om det är för jag vill gärna läsa böckerna först men har inte kommit så långt än och de alltid är utlånade på biblioteket. Eller vad tycker ni? Ska jag bara se den och inte läsa böckerna först?

Sci-Fi

7. Rick & Morty (2013 – )

En av de mest underhållande och skönaste animerade serier att se på. Har nästan alltid en animerad serie som frukostserie och den här är också väldigt bra för det ändamålet. Som sagt, gillar den starkt!

Sci-Fi

8. Gotham (2014 – )

Såg tre avsnitt när den kom ut och blev extremt besviken så jag mer eller mindre kastade den. Men den går fortfarande så undra om den blev bättre. Är det någon som fortfarande ser på den?

Sci-Fi

9. The Orville (2017 – )

Inte sett och är absolut inte intresserad. Har hört att den är jättebra men är inte alls ett fan av Seth MacFarlane. Så tror jag skippar den helt.

Sci-Fi

10. Inhumans (2017 – )

Inte heller sätt. Hade tänkt se på den. Mest pga Iwan Rheon. Men har inte hört så mycket bra om den så jag tänker att jag skippar den med.

har ni sett någon av dessa sci-fi serierna?

10 kommentarer

 • Film&serier bloggen

  Stranger things, The flash, Arrow och Outlander har jag sett på. Älskar verkligen stranger things & Outlander. Sen vill jag se på The gifted och Inhumans, men det har inte blivit av än!

  • karinsuniversum

   Verkligen inte alls sugen på The Gifted och Inhumans. Men kanske senare om jag hör något bra om de.

 • Emelie

  Har sett alla förutom Stranger Things & Rick och Morty. Men har även gett upp på Gotham, Outlander och Inhumans!! Bästa på denna lista är överlägset Discovery och Orville dock, även fast Arrow också är en favorit!

  • karinsuniversum

   Hört att både Discovery och Orville är bra, men inte alls min typ av serier. Har ju som jag skriver inte sett Star Trek. Liksom inget av det.

 • Saras serieblogg

  Enligt mig: skit i att läsa böckerna först och börja i stället titta på Outlander! Annars kanske det bara går jättelång tid utan att du börjar titta, och du bara MÅSTE titta! 🙂 🙂 🙂 Jag har inte läst böckerna, men tror att man lättare blir kär i karaktärerna om man får se dem på TV först (Jamie alltså…)!

 • Lena

  Jag har läst de första två böckerna i Outlander serien men serien respekterar böckerna väldigt bra känner jag dock är dem lite längre än serien men tror inte alls att man behöver läsa böckerna först. Första boken läste jag efter jag sett första säsongen och det blev nästan bättre. Andra boken samläste jag medans jag såg serien och det var helt okej men som sagt tror inte att du behöver läsa böckerna innan.

  Gillar The Flash men har ännu inte sett senaste säsongen då jag maraton tittade på den på semestern ock därför blev rätt less på den haha

  • karinsuniversum

   Får nog se serien bara. I alla fall först. Så svårt att få tag på böckerna om jag inte vill köpa dem. The Flash har varit rätt dåligt ett bra tag. Men de senaste avsnitten har den verkligen blivit bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *