Filmer

De bästa romcoms enligt mig

Blev inspirerad av Seriedrottningens inlägg i onsdags. 

Romcoms

500 Days of Summer,

En romantisk komedi som inte är särskilt romantisk. För hur blir det när romantikern själv träffar en som inte tror på kärlek? Det blir svårt. Stundtals vacker och ibland inte alls. Men en väldigt bra och fin film.

Medverkande: Zooey Deshanel & Joseph Gordon-Levitt

Romcoms

A Walk to Remember,

Svårt att inte ha med en Nicholas Sparks roman på en romcom-lista, eller hur? Jag kommer ihåg första gången jag såg den och att min farmor gav mig den på VHS. Jag hade sett sönder på de andra två filmerna jag alltid såg när jag var på besök. Det var dags för något nytt. Var kärlek från första sekund. Älskar både filmen & boken.

Medverkande: Mandy Moore & Shane West

Romcoms

Clueless,

Det här är den filmen jag sätter på när jag behöver något lättsamt, roligt & fantastiskt. Det är en nyversion av Austens Emma – fast nittiotal & Beverly Hills. Det är en klassiker! Jag blir faktiskt provocerad när folk säger att den inte är särskilt speciell.

Medverkande: Alicia Silverstone & Paul Rudd

Romcoms

Eternal Sunshine of the Spotless Mind,

Kanske inte är hundra procentig komedi men det kändes tomt på listan utan den. Tycker den är vacker & fin. Men samtidigt väldigt ledsam. Den får mig också att tänka till. Hade jag om jag hade haft samma möjlighet som de i filmen valt att radera minnen från min älskare om det tar slut? Kanske inte… men jag vet inte. Fortfarande intressant och en väldigt, väldigt bra film.

Medverkande: Jim Carrey & Kate Winslet

romcoms

Notting Hill,

Dåtidens största skådespelare, Julia Roberts, spelar den största skådespelaren just då. Snacka om bra castat. Här har vi hon, den kända, som en dag möter honom, en ägare av en liten bokaffär och kärleken sprudlar. Åh, vilken fin film!

Medverkande: Julia Roberts & Hugh Grant

Romcoms

Pretty in Pink,

Ni trodde väl inte att jag skulle glömma åttio-talet & självaste Molly Ringwald. Nejdå! Här har vi en fin film som behandlar kanske den mest vanliga handlingen av en romcom (i alla fall nästan). En flicka som måste välja mellan den rika, coola snubben eller barndomsvännens kärlek.

Medverkande: Molly Ringwald, Harry Dean Stanton & Jon Cryer

Romcoms

Pride and Prejudice,

Kanske är en av de få som föredrar 2005 versionen med Keira Knightley. Men det kanske beror på att den är den första versionen jag såg eller för att den är kortare & lättare att se på lite då och då. Men i alla fall jag älskar historien mellan Elizabeth & Mr Darcy. Obeskrivligt bra romans!

Medverkande: Keira Knightley & Matthew Macfadyen

Romcoms

Submarine,

Kanske världens finaste film? Möjligtvis, eller så har jag alltid kvar hur jag kände mig, helt nykär, när jag såg den för första gången. Oliver är femton år och vill inget hellre än att rädda hans föräldrars äktenskap, förlora sin oskuld innan han fyller år & uppvakta Joanna.

Medverkande: Craig Roberts & Yasmin Paige

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *