Filmer,  samarbeten

3 filmer du mår bra av

– Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara, Lovisa

Veckans tema är feel-good. Och jag tänkte då självklart tipsa om tre stycken filmer som får dig att må bra. Vissa filmer är bra och mysiga, men lämnar en ändå halvt förstörd efteråt. Dessa tre är filmer när du stänger av så känns det riktigt bra.

feel-good

Mamma Mia

När Sophie ska gifta sig, på den fantastiska grekiska ön, vill hon bjuda in sin pappa. Men hon har ingen aning om vem hennes far är. Med hjälp av sin mammas dagbok bjuder hon in tre stycken män som är starka kandidater. 

Först och främst är det en mysig historia som utspelar sig i en härlig miljö. Men det som gör just Mamma Mia till en feel-good film är nästintill 90 % pga ABBA musiken. Tror det verkligen är någonting med deras låtar som gör att en absolut inte kan sitta still, sjunga med och bara känna en stor glädje i sitt hjärta.

feel-good

Never Been Kissed

Josie jobbar som en junior copywriter och får i uppdrag att åka tillbaka till high school för att skriva och se tonårskulturen i dag. Hon kommer rätt tillbaka till sin gamla, väldigt jobbiga period i sitt liv. 

Detta är inte världens bästa film. Men jag blir glad av att se den. Även om alla relationer är väldigt… ja, suspekta. Förutom en kanske. Drew Barrymore är bra och vi alla har väl en liten Josie inom oss. Vill så gärna att hon ska ha det bra.

feel-good

The Intouchables

En historia om två personer som kanske aldrig hade träffats. En överklassman som varit med om en olycka och en ung man från de mer fattiga områden.

Som alla andra filmer i den här listan över feel-good filmer så är den här mysig och en mår bra av den. Men den här sätter sig också i hjärtat. Det är en fantastisk film om en underbar vänskap. Om ni inte har sett någon av dessa från listan så rekommenderar jag er att verkligen se i alla fall denna.

vilka är dina feel-good filmer?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *