Böcker

3 böcker att läsa nu i jul

Under ledigheten kan det vara väldigt skönt läsa böcker. Sitta ner vid en brasa när det snöar utanför. Okej, det scenariot lär inte hända. Men kanske för någon av er? Gick igenom min bokhylla för att hitta böcker med tema jul som jag kunde tipsa om!

A Christmas Carol av Charles Dickens

En sådan mysig bok som är verkligen perfekt för julen. Den är också väldigt kort så det fungerar att läsa vid en sittning (eller två) eller bara då och då när en har tid om ni har en ganska stressig jul när en ska åka fram och tillbaka mellan olika personer.

Harry Potter av J.K. Rowling 

Älskar att titta på Harry Potter när det är jul. I alla fall ettan och tvåan. De har något verkligen mysigt hos sig och tänker att det är exakt samma sak med böckerna. Här har vi istället för A Christmas Carol en gäng böcker om en har väldigt lång julledighet när en faktiskt kan sitta framför en brasa i flera timmar.

Wuthering Heights av Emily Brontë

Okej, ni fick mig. Jag har inte läst den här boken. Den har stått i min bokhylla väldigt länge. Har dock för mig att den har något med jul att göra. Om det är att de kanske firar jul i boken någon gång..? Som sagt, inte läst så blev väl lite fusk här. Men jag hade verkligen väldigt dåligt med julböcker.

har ni några böcker ni brukar läsa vid jul?

4 kommentarer

 • Lena

  Jag brukar läsa En Ö I Havet serien på vinter/julen. Det är bara något som gör den lite extra bra då. Vet inte om det beror på att vissa delar utspelar sig just på vintern ute i Göteborgs skärgård men dem är perfekt att läsa! Och Harry Potter såklart!

  • karinsuniversum

   Kul att läsa speciella böcker. Faktiskt inte läst En ö i havet, men nämnde tv-serien igår i ett inlägg. Vilket sammanträffande!

 • World by Tina

  Bra tips, man (eller jag) borde faktiskt läsa mer klassiker. Årets julbok kommer bli Mästaren och Margarita som också är en sån där tjockis som stått i bokhyllan bra länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *