Serier

Vecka 8-9 | Veckosammanfattningar | 2021

Veckosammanfattningen för vecka åtta och nio är tyvärr sena! Man bara väntade på att det skulle hända känns det som. Någon gång skulle jag var mindre bra på att lyckas se alla serier inom den veckan som de sändes i och bara få till utrymme att skriva ner mina tankar. Men äntligen är de här!

Vi har en helt ny serie – Superman & Lois. Så det blir lite mitt första intryck av den serien och dess två avsnitt. Säsongsavslutningen av WandaVision också. Känns som den började precis och det kommer bli tomt utan den. Legacies har haft en paus i två veckor men ska vara tillbaka nu på torsdag.

The Flash och Black Lightning har dragit igång men finns inte på en svensk streamingtjänst just nu. The Flash brukar dyka upp på Netflix när säsongen är klar. Black Lightning har jag för mig att den brukar komma veckovis till Netflix, men jag har inte sett någonting om den där än. Får nog bara vänta och se när den dyker upp.

SUPERMAN & LOIS | 1.01 Pilot + 1.02 Heritage

Superman & Lois är den nyaste serien i Arrowverse som kom till CW i år. Det känns som det kommer en helt ny generation nu till detta universum nu när Arrow har lagts ner och Supergirl får sin sista säsong i år. Superman & Lois lockar mig inte särskilt mycket och hade inga som helst förväntningar på den när jag satte igång första avsnittet. Men den är ju faktiskt helt okej?

Det känns som de vet vad de ska göra nu. De nya serierna (kanske förutom Batwoman) har fått ett lyft som de tidigare och gamla aldrig riktigt hade. Tror det kan bli väldigt intressant med flera lager. Även för oss som inte har sett någonting med Superman. Kan inte uttala mig för de som sett t.ex. Smallville, men hoppas de också uppskattar den.

Tyler Hoechlin kommer in som Superman (vi har sett honom i samma roll i Supergirl) och han kastas redan in i stora omfattande problem. Med två tonåringar, en flytt till ett mindre samhälle, och en fiende som inte verkar ge upp i första hand. Lois Lane har också mycket att göra och bestämmer sig för att granska hennes chef och mannen som ska ”hjälpa” Smallville.

Efter flera år av lögner får tvillingarna reda på sanningen om deras far. Blir ju inte superbra men inte helt katastrof. Såklart visar även en av sönerna att han också har någon form av kraft. Jag tror detta kan bli väldigt intressant. Två pojkar som inte bara har vanliga tonårsproblem men också har krafter. Om det bara är en eller båda får vi se. En av dem verkar vara den perfekta sonen och den andra mer ångestfylld. Kan någon bli ond? Kan inte utesluta det i framtiden. Det hade väl varit något. Gillar att de två har varandra och värdesätter den andra framför allt annat. Speciellt för de har två ganska frånvarande föräldrar.

Den stora skurken kan också bli intressant. Troligtvis ännu mer för han har någon form av relation till Lois Lanes pappa (general). Kan han få honom att gå emot Superman? Tror faktiskt det.

Superman & Lois går att streama på HBO Nordic.

WANDAVISION | 1.08 Previously On + 1.09 The Series Finale

I sjunde avsnittet fick vi reda på att Agnes (Agatha) var ond. Och det fortsatte såklart på det – vem är egentligen Agnes? Hon är en häxa som själ kunskapen från andra häxor och blev förd till bålet av sin coven (även sin mamma). Agnes tar Wanda tillbaka i tiden när hon och Pietro var små och var med deras föräldrar. Hon får också reda på att Pietro som kom (X-Mens Peter) var bara fejk. Wanda får verkligen lida flera gånger i åttonde avsnittet. Se hennes med sin bror (död), se hur hon och Vision planerar sitt liv tillsammans (död). Man börjar förstå varför hon gör det hon gör.

Sen kom sista avsnittet (finalen). Vet inte om det är säsongen eller serien i sig. Känner mig väldigt dåligt uppdaterar angående det. Agnes slås mot Wanda och Vision slås mot Vision 2.0. Vision x2 har mer av ett samtal och förståelse än häxorna. Måste också säga att Wanda fick för första gången sitt riktiga namn – The Scarlet Witch!

Det jag tyckte var mest intressant med finalen var nog slutet. Hur allt kom att knyta ihop. Staden går tillbaka som vanligt och Wanda får säga hejdå till både tvillingarna och Vision. Det är sorgset och hon är ännu en gång ensam. Vi ser henne mitt ute i ingenstans och dricka kaffe på trappen till en liten stuga. När hon går in får vi även se The Scarlet Witch som gör något ”magiskt”. Hm… Detta är inte det sista vi ser av Wanda och kamp för hennes familj.

Monica har också en fortsättning som vi antagligen kommer få se inom kort. I en film eller serie vet jag inte. En polis vill tala med henne och tar henne åt sidan och visar sig vara en skrull! En gammal vän till hennes mamma vill träffa henne – i rymden såklart. Tror det kan bli väldigt kul att följa hennes äventyr också.

WandaVision går att streama på Disney+.

THE BLACKLIST | 8.08 Ogden Greely + 8.09 The Cyranoid 

Var är Elizabeth Keen? Säger det varje gång nu. Men börjar nästan bli löjligt. Har försökt kolla vad skådespelaren, Megan Boone jag sysslar med. Det enda jag fått upp är att hon ska vara med i tv-serien The Underground Railroad som är baserad på boken med samma namn (kommer nu i maj). Kanske helt enkelt bara är det. Att schemat krockade när eventuellt någon av de två serierna flyttade på sig på grund av pandemin. The Blacklist har blivit förnyad för en nionde säsong. Hoppas att Keen är med då.

Avsnitt åtta var jag bara investerad i Reddington och hans smådejt med Anne. Vill ha mycket mer med dem och mitt hjärta brast när han ställde in deras biodejt. Han satt i bilen och tittade på henne när han ringde och sa att han inte skulle dyka upp på grund av jobb. Hon försöker spela det coolt och säga att hon faktiskt också ställde in genom åka hem. Genuint ledsen blev jag.

Avsnitt nio var det all about Liz. Existerar hon ens fortfarande? Ja, det kom upp om hon eventuellt vad död. En look-a-like dök upp och hävdade att hon var Liz. Men det visade sig att hon bara ”var” Liz. Genom teknik. Så ett avsnitt till när vi inte fick se den riktiga Liz. Glad att hon inte gjorde om sig och bytte utseende. Vill ju ha Boone och ingen annan. Vill också ha mer av Liz och Ressler. Men det krävs ju att Liz är med. Såatte.. bara kom igen nu!

The Blacklist går att streama på Viaplay.

2 kommentarer

  • Lena

    Så nyfiken på Superman & Lois men vågar jag se ett avsnitt är frågan? Behöver jag verkligen ännu en serie att följa? Hahah

    • karinsuniversum

      Det är så svårt det där! Att man är nyfiken men samtidigt rädd att man inte kan investera tiden i de. Ge alltid första avsnittet en chans och se om det är något som är värt. Kan ju alltid lägga ner den direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *