Serier

Vecka 10-11 | Veckosammanfattningar | 2021

Supersent, jag vet! Ville först ha med nya Marvel-serien, The Falcon and the Winter Soldier, men kom aldrig iväg till att faktiskt se den under veckan. Den får vara med senare eller i ett helt eget inlägg. Känner att jag har lite för många serier att se på just nu. Ser utöver mina veckoserier även Lost (minst tre avsnitt i veckan) och all annan vaken tid har jag tillägnat RuPaul’s Drag Race. Vill absolut inte ha spoilers om den!

SUPERMAN & LOIS | 1.03 The Perks of Not Being a Wallflower + 1.04 Haywire

Gillade ändå att bröderna hade en stund där de bråkade. För det måste vara ansträngande när en av dem två får krafter – och inte den andra. Speciellt när Jordan börjar med amerikansk fotboll och visar sig vara bra på det. Det är det enda Jonathan har. Det är hela hans identitet och nu har hans deppiga bror (med krafter) fått stjärnstatusen. Att det inte blir mer drama är ju rätt sjukt ändå. Det visar dock deras fina vänskap är stark och vad som än händer är de starka tillsammans.

Det är faktiskt bröderna som är det intressanta just nu. Resten är rätt meh. Lois jagar fortfarande bevis över att Morgan är en skummis – vilket han hundra procent är. Att inte andra ser det är konstigt. Clark har sina vanliga superhjälteproblem. Att räcka till på flera platser på en och samma gång helt enkelt. Sam kommer att bli ett problem i framtiden. Nu är han mest irriterande med sina dåliga tips till bröderna. Men ju mer han kommer närmare skurken så kommer han bli ett problem för Clark och resten.

Gillade att vi fick se mer av Lana. Hennes man, Kyle, är en jubelidiot och hon har varit lite under hans vingar i de tidigare avsnitten. Knappt en egen karaktär. Men i dessa två avsnitt fick hon mer utrymme och visa vem hon faktiskt är. Kul!

Superman & Lois går att streama på HBO Nordic.

LEGACIES | 3.06 To Whom It May Concern + 3.07 Yup, It’s a Leprechaun, All Right 

Om den här serien inte kunde rida på vågen av The Vampire Diaries och The Originals hade den varit nerlagd vid det här laget. Jag hade definitivt inte tittat på den. Det är två bra serier som gjorde sin sak riktigt bra, även om det var töntigt till viss del. Däremot Legacies har inte jättemycket att komma med. Skolan har öppnat upp och väldigt få kommer tillbaka, helt enkelt de viktigaste. Landon är borta och säljer glass med Necro. Ni vet, ingen bryr sig. Hope är såklart ledsen men får hjälp av den nya tjejen på skolan, Cloe. Jag har dock en väldigt fin känsla kring henne. En häxa som blir vän med Hope. Jag har läst andras teorier och jag hoppas de har rätt! Nämligen att hon är en häxa, möjligtvis från New Orleans. Vilket betyder att Klaus eller Marcel hade något med hennes familj och deras död. Det hade varit otroligt intressant.

Legacies går att streama på HBO Nordic.

THE BLACKLIST | 8.10 Dr. Laken Perillos

När en skurk börjar tortera Dembe… nä då jävlar! Det är ungefär min och Reddingtons värsta mardröm. Jag gillar Dembe, och han ska inte bli torterad. När han byts ut mot Red är jag mindre orolig. För Red kommer inte bli allvarligt skadad (eller dö). Kul att se Laverne Cox som jag inte sett sedan Orange is the New Black.

Så Liz ligger bakom detta. Både jag och teamet (kanske mest Ressler) har varit att hon skulle aldrig göra… allt som har hänt. Ni vet, lite mord, släppa lös skurkar och bara lämna dem och förråda dem. Men wow, Dembe? Ja, jag är skakad över att hon ens valde att skada honom. Det gör man inte! Det är enbart Red som verkar förstå hur långt Liz är villig att gå för att skada honom. OM det är ens hon som gör detta… Okej, nu har jag nog läst för mycket konspirationsteorier. Men skulle Red själv göra mycket? Kanske inte allt, men något i alla fall?

Jag gillade att vi fick se ännu mer av Dembe. Och att torterar-doktorn ställde frågor om hans smärta, och allt han gör för Red som inte Red ser. Och att vi även fick samma konversation mellan Dembe och Red sen.

The Blacklist går att streama på ViaPlay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *