Serier

Sex uppkommande serier

Hösten är här. Nästan. Officiellt på söndag. Jag är en sådan person som vägrar säga att hösten kommer tidigare än 1 september. Kan bero på att jag fyller år snart, och jag fyller år på sommaren. Så det så. Anyway… när hösten kommer så kommer även serierna tillbaka. Och även nya! Jag tänkte därför tillänga detta inlägg till att nämna sex stycken serier som har fångat mitt intresse.

Jag har märkt att ju fler serier jag sett, och ju äldre och därmed även mindre tid för serier har jag blivit mer kräsen med serier. Såg flera trailers som jag hade nog satt på att jag skulle se för några år sedan sen, men som gick bort direkt för mig nu. Jag är inte ens säker på att jag kommer se alla från denna listan. Kanske bara en eller två. Men nyfiken, det är jag nog ändå.

Kommentera gärna nedan om det är någon serie som gör er nyfiken. Både av dessa sex eller någon som jag har missat. Är alltid sugen på nya tips!

Carnival Row Foto: Jan Thijs/Amazon Studios
Carnival Row Foto: Jan Thijs/Amazon Studios

Carnival Row

I Carnival Row får vi se Orlando Bloom och Cara Delevigne i en viktoriansk fantasivärld. Världen är fylld av mytologiska varelser vars hemland blivit invaderas av människorna. Dessa varelser kämpar med att samexistera med människorna, där de är förbjudna att leva, älska eller flyga. Den mänskliga detektiven, Rycroft Philostrate återupptar en farlig romans med en fe, Vignette Stonemoss, trots det intoleranta samhället. Se trailern här!

Vet inte vad jag ska tycka om denna serie. Känner att de verkligen har lagt ner en hel del pengar i form av hur den ser ut och vilka skådespelare som är med. Men samtidigt känns det lite ”meh”. Intressant handling som en kan implementera in i den riktiga världen. En grupp som är som flyktingar drivs till en del av en stad och som får flera restriktioner. Detta kan både vara en flopp och en hit – till och med på samma gång.

Premiär den 30 augusti på Amazon.

Unbelievable Foto: Beth Dubber/Netflix
Unbelievable Foto: Beth Dubber/Netflix

Unbelievable

Baserad på en verklig händelse när den 18 åriga flickan Marie anklagas för att ljugit om att blivit bunden med sina egna skosnören och våldtagen av en man i mask. Ingen tror på henne. Inte förrän två poliser (spelad av Toni Collette och Merritt Wever) får ett fall som liknar henne. Se trailer här!

Har för mig att det är en miniserie, vilket passar bra för detta ämne. Tungt ämne, speciellt när det är en verklig händelse. Att inte bli trodd, och bli uthängd som en person som bara hittar på. Fyfan. Ser fram emot denna, antagligen den jag ser mest fram emot på hela listan. Uppskattar både Merritt Wever och Toni Collette. Så blir nog jättebra!

Premiär den 13 september på Netflix.

Prodigal Son Foto: Fox
Prodigal Son Foto: Fox

Prodigal Son

Malcolm Bright (spelad av Tom Payne) jobbar med att skapa profiler på kriminella för polisen. Han är en av de bästa som finns. Twisten? Han är sonen till den ökända seriemördaren ”The Surgeon” (spelad av Michael Sheen). Se trailern här!

Ännu en polisserie med seriemördare i fokus? Yep, det är precis vad Prodigal Son är. Brukar vanligtvis inte tycka att sånna här serie är någonting att ha, dvs. polisserier. Men undantag finns, och jag blir ändå nyfiken när fokusen ligger på en son till en seriemördare. Speciellt när den seriemördaren är spelad av Michael Sheen. Kan bli riktigt intressant, men kan också bli väldigt medelmåttig.

Premiär den 23 september på Fox.

Evil Foto: CBS
Evil Foto: CBS

Evil

En skeptisk psykolog går ihop med en präst, och de undersöker antagna mirakel, demoniskt besatthet och andra extraordinära händelser för att se om det finns en vetenskaplig förklaring eller om något verkligen övernaturligt är på jobbet. Se trailer här!

Jag tycker att demoner är intressanta. Ärligt talat är det nog en av de sakerna jag är mest rädd för. Väldigt irrationell rädsla. Men ändå, intressanta. Därför blev jag nyfiken på denna serie. Även en slags polisserie med en twist. Är de onda människor, galna eller är de besatta av en demon? Tror det kan bli intressant.

Premiär den 26 september på CBS.

The Godfather of Harlem Foto: Epix
The Godfather of Harlem Foto: Epix

The Godfather of Harlem

The Godfather of Harlem berättar den sanna historien om den ökända brottslingen Bumpy Johnson, spelad av Forest Whitaker, som i början av 1960-talet återvände från tio år i fängelse för att hitta det grannskap han en gång styrde i kaos. Gatorna är nu kontrollerade av den italienska maffian, och han måste gör allt för att återfå kontrollen. Se trailern här!

Jag har aldrig sett en serie från Epix, så detta kan bli intressant. En ny kandidat i alla andra tv-bolag. Gillar serier som är baserad på verkliga händelser, och gillar hela maffia-delen. Speciellt när det är Forest Whitaker som är i huvudrollen. Tror det kan bli bra det här.

Premiär den 29 september på Epix.

Nancy Drew Foto: The CW
Nancy Drew Foto: The CW

Nancy Drew

Nancy Drew planerar att lämna sin hemstad för college så fort som möjligt, men befinner sig dras in i ett övernaturligt mordmysterium. Se trailer här!

Känner väl egentligen inte allt för mycket för denna serie. Men jag har en tendens att ge allt från The CW en chans. Kanske väldigt dålig vana av mig. Såg till exempel Batwoman trailern och kände direkt nej. Jag är nog inte alls villig att se den, även om hon har en del med Arrowverse-crossovern i framtiden. Denna ser okej ut. Har inte jättehöga förväntningar.

Premiär den 9 oktober på The CW.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *