Filmer,  smått&gott

Oscarsnomineringar och mina tankar

oscar

Nomineringarna för Oscar är nu här! & här kommer mina lite halvt luddiga tankar kring de nominerade. Först och främst måste jag verkligen börja se alla filmer. Har drygt en månad på mig och det ska väl fungera.. på något sätt.

Jag har inte sett en enda film av dessa men det finns några som jag verkligen vill se. Så det är ju ett bra tecken. Jag måste se La La Land, men… tror Manchester by Sea har störst chans att vinna. Kanske. Eller jag vet inte. Måste nog se alla innan jag uttalar mig.

oscar

Männen har några spännande val. Casey Affleck hoppas jag på! Har som vanligt inte sett någon av filmerna, men av det lilla jag har sett av varje (trailers + klipp) så vill jag ändå säga att Affleck har visat framfötterna på ett fantastiskt sätt. Älskar ju alltid Viggo Mortensen, dock.

oscar

Jag har en känsla av att Meryl Streep alltid blir nominerad oavsett hur bra filmer är eller inte? Saknar kvinnorna från Hidden Figures i den här kategorin, men Octavia Spencer är i alla fall nominerad i supporting-kategorin. Jag hoppas nog på Natalie Portman.

oscar

Whio! Sverige blir nominerad och med En man som heter Ove som jag tyckte var en bra film! Boken är bättre, men filmen var bra! Det är riktigt kul. Om vi vinner? Det vet jag inte. Brukar aldrig bli som jag vill. Älskade ju danska filmen Jakten, men den vann ju inte.

kommer ni titta på Oscarsgalan?

5 kommentarer

  • Simon

    Det mesta verkar ju peka mot att Affleck plockar hem en Oscar för sin insats i Manchester by the Sea. Kul att Garfield fick en nominering för Hacksaw Ridge, riktigt bra där. Gosling var given men tror inte riktigt det kommer räcka för en seger. Vars är Amy Adams?! Att Meryl Streep blir nominerad för en komedi också, hmm. Vi har ju två svenskar som är nominerade, Linus Sandgren är ju filmfotografen i La La Land!

    • karinsuniversum

      Och Max Martin för låten i Trolls.. eller har jag helt fel? Så en till svensk! Tror också att Affleck kommer ta hem det eller i alla fall har störst chans att vinna. Utan att ha sett en enda film än så länge 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *