Böcker,  listor

Nämn en bok med en emoji

Den här roliga listan är hämtad från I Regnet.

Det finns ju så många roliga listor här ute och nu sprang jag på ännu en. Den här gången skulle en ta några emojis som en gillar eller använder ofta och para ihop de med en bok. Jag tog några emojis som kunde formulera det jag känner kring vissa böcker. Nu kör vi!

emoji

Mina hemligheter, 

Det här är verkligen min to go to när det gäller chick-flicks som får mig att må bra. Den är nog den roligaste boken jag har läst. I alla fall på det sättet som emojin visar. Det brukar vara Sophie Kinsella som får mig på det humöret. Ska nog passa på att läsa en av hennes böcker snart igen.

Emoji

The Ocean at the End of the Lane, 

Den här emojin visar ett väldigt stelt leende, varför? Jo, för att jag har haft den här i min bokhylla i år nu. I alla fall ett år. Möjligtvis två år. Jag vet inte hur länge. En väldigt kär vän har tipsat om den här boken och jag har fortfarande inte läst den. Förlåt Petra. Det kommer. Snart.

Emoji

Pride & Prejudice, 

Kärleksemojin visar två saker. Kärlek jag har för boken samt underbar kärlek som utspelar sig i boken. Kombinationen är självklar. Det är Pride & Prejudice. Det är ju en favoritbok när det kommer till kärlek och är inte Mr. Darcy & Elizabeth Bennet den mest odöda kärleken som finns? Underbart.

Emoji

Det handlar om dig, 

Det var inte så att jag somnade till den här boken. Men den var väldigt tråkig. Vet att det finns folk som älskar den, och jag vill tycka om den. För jag gillar ju Sandra Beijer. Den var nog bara ingenting för mig. Därav väldigt tråkig.

Emoji

Barn 312, 

Till film och serier kan jag gråta hela tiden. Men till böcker tycker jag det är svårare. Men här har vi Barn 312 som jag grät mängder till. Det är en av mina favoritböcker pga det. Jag är rädd för att läsa om den för att jag ska bli besviken. Tänk om den inte är lika bra en andra gång? Men just nu lever jag på den känslan jag hade när jag läste den – och det var så mycket gråt.

vilka böcker skulle du sätta till dessa emojis?

8 kommentarer

 • Lena

  Jag har faktiskt släppt Pride och Prejudice lite nu i vuxen ålder. Visst jag älskar den lika mycket fortfarande men den nya favoriten har blivit Northanger Abbey och kärleken mellan Catherine och Mr. Tilney. Hans karaktär är lite av en överklassens clown vilket jag uppskattar haha. Har du läst den eller sett filmatiseringen?

  • karinsuniversum

   Jag har läst alla Jane Austen och blev faktiskt lite besviken på just Northanger Abbey. Jag ska nog försöka se alla filmatiseringarna inom kort. Har typ inte sett någon…

  • karinsuniversum

   Det borde du verkligen göra! Har alla också jättefina (som den ovan fast i olika färger&mönster). Alla är jättebra. 🙂

  • karinsuniversum

   Har också tänkt på det faktiskt! Skulle vara roligt att göra om den. Säg till när du har gjort den. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *