samarbeten,  Serier

Föräldrarna en önskar en inte hade

Det här är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa

När en talar om föräldrar på tv talar en ofta om de bra. Hur många som finns där ute som är helt fantastiska. Men kan vi inte för en gång skull uppskatta vår egna föräldrar genom att titta på de vi helst inte skulle vilja ha att göra med.

Förälder Don & Betty Draper Mad Men

Don & Betty Draper | Mad Men

Don är aldrig där & ligger med barnens lärare. Det är kanske inte riktigt det en vill som barn. Betty verkar som hon inte bryr sig om sina barn. Ibland känns det som hon istället bara bryr sig om sig själv – fast ibland inte det heller.

Föräldrar Norma Bates Motel

Norma Bates | Bates Motel

Förhållandet mellan Norma & Norman Bates är inte normalt… Ibland är de som mor & son, men plötsligt är de nästan som flickvän & pojkvän. Och det är ganska oroväckande. Minst sagt. Norma har sin son i ett hård grepp och lider av en stor svartsjuka. Ingen mamma jag skulle vilja ha.

Föräldrar John Winchester Supernatural

John Winchester | Supernatural

Jag förstår, det är jobbigt att förlora sin fru och bli ensam med två barn. Men att ta bort deras trygghet genom att bo på hotell och jaga monster är väl inte det mest ultimata. Dean var fyra år när han började ta hand om Sam. Det ska inget barn behöva göra. & kan vi ta upp det faktum att Dean förstod att hans far var besatt när han sa att han var stolt över sin son? Inget pappa pris här inte.

6 kommentarer

 • Elsa

  Nej ingen av de hade jag velat ha som förälder. Don & Betty är aldrig riktigt närvarande och verkar knappt ens bry sig om sina egna barn, Norma är närvarande på ett alldeles för sjukt sätt och John är precis som du säger, inte precis den ultimata pappan när han lämnar sitt ena barn att ta hand om det andra. Istället för att fokusera på hämnd kan man ju tycka att han borde fokusera på att ta hand om den familj han faktiskt har kvar.

  • karinsuniversum

   John borde verkligen ha fokuserat på sin familj ja. Han är väl lite duktig mot slutet.. men ändå.

 • Katrine

  Tänkte först att John Winchester är väl inte en så dålig pappa, sen läste jag din beskrivning och kom på varför han inte är en bra pappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *