Filmer

Filmrecension | The Other Guys

The Other Guys
Titel: The Other Guys
Regissör: Adam McKay
Medverkande: Will Ferrell, Mark Wahlberg & Michael Keaton
Genre: Action & Comedy
Längd: 1 tim 47 min
Premiär: 2 augusti 2010
Land: USA

handling, 

Two mismatched New York City detectives seize an opportunity to step up like the city’s top cops whom they idolize — only things don’t quite go as planned.

jag tycker,

Det är sällan jag tittar på komedier då jag alltid blir besviken på dem. Men här har vi ändå en actionkomedi – något som jag vanligtvis brukar uppskatta. Men tyvärr inte den här gången.

The Other Guys flödar av testosteron. Det är män vart man än tittar. Förutom Eva Mendes roll – vars enda syfte är att vara en snygg fru, eller rättare sagt en snyggare fru än vad Ferrells karaktär borde ha.

Jag tror att den stora anledningen till att jag blev besviken var för att de första minuterna visade ändå en hög kvalité. Det var roligt och jag trodde jag skulle få se ännu mer av den varan. Men efter drygt trettio minuter försvann det och kvar hade vi över en timma med dåliga skämt och tråkiga actionscener. För att inte vara sån, men för att vara en actionkomedi var det lite väl dåligt med både action och komedi. De roligaste skämten var i bakgrunden, och det som var tråkigt var det som lyftes fram.

Som en två olika snubbar som är poliser-film så var det här en av de sämre. Det finns så många bättre. Ofta är de bra för deras kemi, och det var en av sakerna jag saknade. Däremot Samuel L. Jackson och The Rock. De älskade jag tillsammans! Men som sagt, det är ju de första minuterna. Kan nog lugnt säga att Will Ferrell är inte min favoritkomiker. Hans filmer är nog bara inte så roliga. Mark Wahlberg däremot. Där har jag en konstig relation tillsammans med. En del av mig vill säga att han är skit, och gör dåliga filmer, men sen kommer guldkornen såsom The Departed där han gör livets roll.

Kort och gott blir betyget en tvåa och en halv. Tråkig actionkomedi som jag blev besviken av. Den gav mig ingenting, men fick ändå till några skratt här och där.

★★½

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.