Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 8

Det börjar verkligen ordna upp sig med vem som dödade Felix och vem som ligger bakom busskraschen. I nästa inlägg får vi inte bara reda på vem som gjorde det, utan även börjar en ny säsong!

Veronica får ett nytt fall i skolan

2.14 Versatile Toppings

Några tonåringar blir utpressade för sin sexualitet och Veronica försöker lista ut vem som hotar dessa ungdomar. Keith fortsätter arbeta på ett fall för Terrance Cook medan en tittar på bussolyckan.

Det finns ett gaycommunity på skolan, och alla i det riskerar att bli outtade. Taskigt. Det visar sig dock vara en av de själva som vill komma ut, och även att hennes flickvän ska också det. Och visserligen, okej det kanske du vill. Men kan du inte låta din flickvän få bestämma själv? Blir också lite ledsen över Kellys (ni vet han från HSM) story. Hur han är ett svin och retar folk för att pussa andra killar för att han vill inte själv bli outad. Jackies pappa Terrance ligger risigt till nu. Först misstänkt då han hade ändå någon form av anledning, och nu även med explosiva saker i sitt ”garage”.

Efter en möhippa försvinner bruden

2.15 The Quick and the Wed

Wallaces nya flickvän ber Veronica om hjälp när hennes syster försvinner efter hennes egna möhippa. Under tiden bestämmer Keith och Veronica att de inte har annat val än att gå till Sheriff Lamb med de bevis som de har upptäckt om bussolyckan.

Veronicas fall med den försvunna bruden visar sig vara extremt dåliga föräldrar och fästman. Skönt att inte lägga någon större vikt i det. Däremot så händer det mycket i busskraschen. Keith och Veronica ber Lamb om hjälp då de fann explosiva saker hos Terrance. Precis när vi tror att Terrance inte gjorde det, bryter han sig in hos sitt ex (hon som dog) och blir skjuten. Bra jobbat! Alltså, jag gillar Lamb. Han är så bra som en jobbig polis som bara förstör, men ändå är helt okej ibland. Och Logan får besök av Hannahs pappa och lovar att inte hänga mer med henne.

Är Troy en bättre eller sämre människa sedan vi träffade honom sist?

2.16 The Rapes of Graff

Wallace åker till Hearst College för att spana in det och Veronica följer med. Där möter de Veronicas ex-pojkvän Troy som blir anklagad för att våldta och raka en tjejs hår. Motvilligt hjälper hon honom att bevisa att han är oskyldig. Och Keith får för en gång skull hjälpa Cliff som får ett stort personligt problem.

Att både Alia Shawkat och Michael Cera är med i samma avsnitt. Ni vet, de är med i Arrested Development. Hade de en paus i Arrested eller var det precis när säsong tre hade avslutats? För det är ungefär då om vi tittar tidsmässigt. Okej, i alla fall. Troy kommer tillbaka och blir huvudmisstänkt för våldtäkt på Hearst College. Veronica hjälper honom, men är väldigt noga med att säga om hon finner en liten liten grej att det var han så åker han dit på det. Som tur var det inte han. Men vi vet inte heller vem det var… kom ihåg denna story.

Weevil vill ha Veronicas hjälp

2.17 Plan B

Weevil tror att Thumper dödade Felix och han frågar Veronica för att hjälpa honom att bevisa det. Medan Logan vinner en uppsatstävling och får praktik i en vecka med borgmästaren Woody Goodman, undersöker Keith en video som tagits, tydligen av en stalker, inuti Woodys hus. Mac frågar Veronica om råd om hur hon ska gå vidare med förhållandet med Beaver.

Thumper dödade ju Felix, och Weevil vill hämnas. Logan får en praktik hos Woody och får spränga stadion. Woody har en stalker och Keith blir inkallad, men Woody säger att det löser sig ganska snabbt. För snabbt. Keith är inte övertygad, som tur är. Det är något fel på Woody. Scenen med han och Logan i gymmet, vad i helvete vad de där? Så konstigt och awkward. Och Beaver blir förbannad på Mac och dumpar henne. Stackars Mac.

Veronica börjar drömma om personerna i busskraschen

2.18 I Am God

En rastlös Veronica plågas av drömmar där studenterna dödade i bussolyckan konfronterar henne. Under tiden är Logan och Wallace ihop parade för ett fysikprojekt som inte är entusiastiskt, tills de upptäcker att deras framgång kan hjälpa Veronica att få ett stipendium. Senare, när ett stort antal elever diagnostiseras med en medicinsk sjukdom som ger dem rätt att skjuta upp skoltest, anlitar rektorn Clemmons Keith för att undersöka hur stor sjukdomen är.

Veronica blir plågad av de på bussen. Det är så mycket som sker just nu i fallet, och det är klart att det är snart slut. För nu börjar verkligen anledningarna komma upp. Typ varenda människa har en anledning att döda dessa ungdomar. Typ i alla fall. Veronica har en irriterande klasskompis som försöker fuska sig till att vinna över Veronica. Men ni lurar inte mig, rektorn eller Keith. Så det löste sig. Kul att en och samma skådis, Kayla Ewell (från Vampire Diaries) går mig lika mycket på nerverna i vad jag en ser henne i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *