Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 11

Del 11 i min serie “Ett avsnitt om dagen med Veronica Mars”. Hoppas ni är lika taggade som jag är på den nya säsongen. Som ni vet pågår det större fallet kring vem som våldtog alla på campus, och till skillnad från de två första säsongerna avslutas det här fallet redan nu. För i säsong tre finns det två större fall. Vi får i ett väldigt spännande avsnitt reda på vem som är skyldig och vad nästa fall kommer handla om. Ledtråd, det är ett mord. Om vi trodde att det inte skulle ske något kärleksdrama i denna säsongen, då tänkte vi alla fel. För nu blir det åka av!

3.07 Of Vice and Men

Veronica är besviken på Keith för hans relation med sin klient, Harmony, som bjuder in honom till en romantisk weekend. När Veronica går till Wallace och Piz för lugn och ro söker Logan hennes hjälp med att rensa Mercer från anklagelserna av våldtäkterna.

Hela det här avsnittet handlar om att Veronica har svårt att tro på kärleken. Hon är besviken på hennes två favoritmän, pappa Keith och pojkvännen Logan. Keith för att han har en relation med sin gifta klient Harmony. Logan för att han vägrar säga vad hans och Mercer alibi för våldtäkterna var. Och det visar sig vara rätt dåligt.. alltså att de brände ner ett hotell och inte gjorde något åt saken. Så när ett fall av en tjej som letar efter sin pojkvän pekar åt att han har dumpat henne tror hon det direkt. Så visar sig inte vara fallet. Och det slutar med att våldtäktsmannen drogar Veronica och sedan börjar raka håret precis innan Logan kommer. Oh bless you Logan!

3.08 Lord of the Pi’s

Selma Rose, den rika dotter till grundaren av Hearst College och en medlem av Hearst College Board of Trustees, försvinner mystiskt natten innan hon ska rösta om ödet för Greek system på Hearst. Keith, med Veronicas hjälp, anställs av Dean O’Dell för att undersöka försvinnandet. Under tiden har Veronica blivit återanställd som fotograf på Hearst Free Press.

Okej, samma problem jag har haft med detta Hearst-fallet består. Claire fejkade sin våldtäkt, Chip blir ny våldtagen. För ja, det är en form av våldtäkt det han är med om. Gillar inte att Nish och Fern blir the bad guys. Förstår dock hela Veronicas poäng med att det som de sysslar med förstör. Men ändå. Blir förbannad. Mest på manusförfattarna egentligen. Anyway, den rike Selma Rose försvinner och Veronica tillsammans med Keith löser det fallet rätt snabbt. Och ja, Veronica blir förföljd med det visar sig vara av en säkerhetsperson som Logan har anställt. Hon blir vansinnig, vilket är förståeligt! Veronica och Logans förhållande sätts verkligen på sin kant här. De älskar varandra, men de kan inte släppa sina egna personligheter vilket skapar otroliga problem med tilliten.

3.09 Spit & Eggs

Veronica, Mac, Wallace och Piz går till en fest med underlägg som kan testa om en dryck blivit drogad eller inte för att lösa våldtäksfallet. Dean O’Dell hyr Keith för att som hans fru är otrogen eller inte.

Oavsett mina problem är detta ett otroligt bra avsnitt. Det är spännande, det är sorgligt och det är så mycket. Det är också midseasonfinalen, och här har de faktiskt bestämt sig för att lösa Hearst-fallet för att skapa ett nytt större fall resterande avsnitt. Börjar med att Veronica blir jagad av våldtäktsmannen, sedan förflyttar vi oss två dagar tidigare. Logan gör slut med Veronica och det är hjärtskärande. Pi Sig har en fest och det är perfekta tillfället att ta fast våldtäktsamannen. Så Veronica går dit med Mac, Wallace och Piz för att testa drinkar och det visar sig att en är drogad. Veronica springer till rummet och möts av ingen mindre än Mercer. Samma person som tidigare blivit oskyldigförklarad. Och Moe var den som hjälpte till. Herregud, de är så hemska personer. Älskar att det var Parker som hittade Veronica och räddade henne. Älskar förresten att Logan ser till att han blir arresterad för att hamna i samma cell som Mercer och Moe. Bästa! Och på morgonen… finner Weevil en död O’Dell. Kommer han bli automatiskt misstänkt? En skulle kunna tro det, men nej.

3.10 Show Me the Monkey

Mac övertygar Veronica om att gå undercover med henne i en djurrättsaktivist grupp för att rädda en kidnappad apa. Mindy O’Dell anställer Keith för att undersöka hennes mans självmord.

Förra avsnittet var ju väldigt over the top med drama, känslor och allt. Därför är det inte så konstigt att hela detta avsnitt blir mindre av det. Svårt att toppa. Mindy är säker på att O’Dell inte tog självmord och anställer Keith för att hitta mördaren. En apa är försvunnen och det självklara fallet blir att gå efter PHAT. Har typ inte alla collegeserier minst en storyline om just försök på djur och forskningen med det? Okej, kanske bara Veronica Mars och Beverly Hills 90210. Säg till om ni kommer på någon mer så slipper jag känna mig dum och anta att det är en grej alla har. Parker och Dick har samma uppdrag, fast ovetande om varandra. Nämligen att få in lite kärlek i sina kompisars liv. Parker vill både få Veronica och Mac att börja mingla, och det fungerar faktiskt för Mac som faller för ledaren i PHAT. Dick försöker få igång Logan igen, men det går väl inte superbra. Veronica och Piz har ett fint prat och det ser faktiskt ut som det ska hända något där. Det tror i alla fall Piz, men självklart finner Veronica att den hon vill ha är ju ändå Logan. Och voila! Favoriterna är tillbaka igen.

3.11 Poughkeepsie, Tramps and Thieves

Veronica hjälper en vän att hitta tjejen han tror är the one. Men att hitta henne leder bara till problem.

Precis när en trodde att det skulle vara kärlek i luften mellan Logan och Veronica en stund efter att de precis ha blivit tillsammans igen så nej. Men först är det en annan person som letar efter kärleken, nämligen Max. Ni vet grabben som säljer ”Study guides” (dvs. provsvar) till desperata studenter. Han hittade en brud som han fick kontakt med och vill hitta henne igen. Det visar sig att hans vänner hyrde in en eskort, men att de faktiskt blev kära i varandra. Hade ju hoppats att det skulle sluta lyckligt, och det gjorde inte det helt. Kanske inte heller katastrof, men inte superbra. Logan och Veronica däremot, där snackar vi katastrof. För det visar sig att Logan hade varit med ingen mindre än Madison! Alltså när de hade gjort slut. Men det är fortfarande någonting som Veronica inte kommer kunna släppa, och därmed är kärleken över igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *