Böcker

Årets Bok 2019: De nominerade

Årets bok är ett pris där vi kan rösta om vilken som är bäst av tolv stycken utvalda böcker. Nomineringarna släpptes i morse. Har hört om detta pris, men aldrig tänkt läsa dem på riktigt. Men jag tänkte nu, varför inte?

Fram till den 25 augusti kan vi rösta på våra favorit. Och för att kunna rösta rättvist tänker jag att en borde ha läst böckerna. Det betyder om jag vill börja inom kort, och exempelvis ha någon eller några dagar i betänketid så har jag drygt 120 dagar på mig. Det borde räcka gott och väl.

Alla nominerade böcker. Foto: Årets bok
Alla nominerade böcker. Foto: Årets bok
De nominerade till årets bok är:
 • De dubbelt så bra av Bengt Ohlsson
 • Det som göms i snö av Carin Gerhardsen
 • En katts resedagbok av Hiro Arikawa
 • Påfågelsommar av Hannah Richell
 • Manhattan Beach av Jennifer Egan
 • Mörkret av Ragnar Jonasson
 • Pachinko av Min Jin Lee
 • Järtecken av Christoffer Carlsson
 • Stormvarning av Maria Adolfsson
 • Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell
 • Silvervägen av Stina Jackson
 • Vaggvisa av Leila Slimani

Av de nominerade känner jag mig mest sugen på att läsa En katts resedagbok, Påfågelsommar, Manhattan Beach och Pachinko. Även självklart Jonas Gardells bok Till minne av en villkorslös kärlek.

Ni kan rösta här, och som sagt röstningen stänger den 25 augusti men det går att rösta en gång om dagen fram tills dess.

Ska ni läsa någon av dessa böcker? Eller har ni kanske redan gjort det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *