samarbeten,  Serier

Året var 2009

– Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara –

Kommer ni ihåg 2009? Det var året jag gick ur grundskolan och året jag började gymnasiet. Det var också under den tiden som mitt intresse för tv-serie växte fram. Det är roligt att minnas tillbaka på den tiden. Hur jag började se på Gossip Girl när den gick på TV3 och älskade det. Hade precis fått tillgång till den kanalen – femton år av tv med enbart SVT 1 och 2 samt TV4 var min uppväxt.

Gossip Girl
Sitta fastklistrad framför tv:n

Att se på tv-serier gjorde jag väl under en längre tid innan. Satt fastklistrad framför tv:n för att se Doctor Who och annat. Men det som tog mitt intresse till en ny nivå var när jag började se på serier i samma takt som i USA. Läste precis Felicias inlägg om samma tema, och älskade hur en alltid sa förr att man tittade på serier i just amerikansk takt. Men idag är det snarare en självklarhet. Kul att sådana saker ändå förändras på tio år.

The Vampire Diaries
Fyllde Tumblrs med bilder från serierna

I alla fall, de första serierna som jag började direkt med att se via den takten, för Gossip Girl gick jag successivt över, var två serier som ändå skulle vara kvar länge för mig. Glee och The Vampire Diaries, båda med start 2009. Minns så väl hur en satt på lektionerna och diskutera sångerna och dramat i Glee. Eller hur jag och en kompis älskade The Vampire Diaries, och fyllde våra Tumblrs med bilder från serien.

Minns också hur mina flesta vänner slutade vara lika intresserade av serierna, och växte ifrån dem. Medan jag startade en blogg i samma veva, eller ja, gjorde om min blogg till mer om tv-serier, och fortsatte att nörda i mig i de olika kärleksrelationerna, dramatiska scenerna osv. Och jag ångrar det inte en sekund.

Jag och mina tv-serier fyller alltså tio år tillsammans. Fina stunder vi har haft.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *