Serier

American Gods | Treasure of the Sun + Moon Shadow

American Gods Säsong 2 Avsnitt 7 & 8

Sista American Gods recap på ett år! För nu är säsong två slut. Jag kommer skriva en säsongssammanfattning av hela säsong två inom några dagar. Har varit väldigt seg med att se de senaste avsnitten av American Gods i det senaste, trots att den var min favoritserie ett tag. Men andra säsongen har bara inte varit toppen. Men nu är den i alla fall slut och vi kan blicka framåt mot en tredje säsong.

American Gods Recap Mad Sweeney med sin fru. Foto: Starz
Mad Sweeney med sin fru. Foto: Starz

Om vi bortser från avsnitt 5 där jag inte var överlycklig över Mad Sweeney och Lauras scener så är det just deras, i alla fall Mad Sweeneys som lyfter den här serien just nu. Därför är jag överlycklig över att just han fick ett helt avsnitt.

Sweeney är en sorglig karaktär

Vi får se hans bakgrund med hans fru. Och det är fina scener, och sorgliga. Sweeney är en sorglig karaktär. Han avskyr att behöva arbeta för Mr. W, men han värdesätter ändå den viktiga plats han har haft. Platsen han inte har längre. Mr. W har Shadow vid sin sida, och nästan till och med Salim har fått en betydelsefull roll. Jag kommer sakna honom så mycket. Visserligen visste jag att han skulle dö, men var inte helt säker på om de skulle köra det här med. Det var inte liknande död, utan den här var ändå mycket bättre. Mer ärofylld på något vis. Som sagt, kommer sakna honom så mycket. Han har lyft upp serien, verkligen.

American Gods Recap Bilquis Foto: Starz
Bilquis Foto: Starz

I sista avsnittet av säsongen fokuserade de på de nya gudarna. Vad deras främsta vapen är, och det är att skapa rädsla bland människorna. Och de lyckades verkligen. Älskade scenerna när Salim ser Shadow och Mr. W som efterlysta för att ha mördat några poliser. Och ännu mer när han ser även sig själv som medbrottsling. Salim är verkligen en superfin karaktär. Så himla glad att han fortfarande är med.

Tråkigt nog avslutades inte säsongen med en stor bang, utan snarare ett hopp om att tredje säsongen kan bli riktigt vass. Och även en hint om Shadow Moon och hans bakgrund.

+ Att Mad Sweeney fick ett eget avsnitt
Alldeles för lite road-trips scener som boken nästan bygger på
? När kommer tredje säsongen?

Alla andra recaps finner ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *