Filmer,  samarbeten

Action, komedi och bröllop | Filmer från Australien

– Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara, Lovisa och Sanna

Veckans tema är Australien. Och det finns främst tre filmer jag tänker på när jag hör ordet ’Australien’. En är jättebra, en är inte jättebra och den tredje har jag velat se om i flera år. Kanske dags för en omtitt snart? Kommentera gärna vilka filmer ni tänker på eller ni kanske tänker på exakt samma. Kul i så fall!

Australien

Mad Max (1979)

Jag hade kunnat välja den nya Mad Max: The Fury Road. Men jag föredrar originalet med Mel Gibson. Den är så himla hemsk och bra. Obehaglig nästan. Det är också en av Mel Gibsons första roller och där han får sitt genombrott. Gibson gör detta bra.  Tycker verkligen att det är värt att se originalet (och de andra två i trilogin). Den här filmen blev också förbjuden i Sverige och antar att det säger en del om filmen. Kopplingen med Australien? Den utspelar sig där och Mel Gibson är uppväxt i Australien (inte född, men uppväxt).

Australien

Crocodile Dundee (1986)

Har sett denna film och hela trilogin så många gånger. Vet inte egentligen varför, men underhållande och en behöver inte tänka ett dugg. Sånt är väldigt skönt ibland. Helt enkelt en vanlig romcom från 80-talet. Kopplingen med Australien? Den handlar om en krokodiljagare som kommer till New York och det blir lite tokigt. Sen såklart Paul Hogen är från Australien.

Australien

Muriel’s Wedding (1994)

Det var flera år sedan sen jag såg Muriel’s Wedding men det jag minns är med stor glädje. Vill verkligen se om den här härliga romcomen från Australien. Och älskar dess stora hyllning till ABBA (som var väldigt stora i Australien). Kopplingen med Australien? Den utspelar sig och kommer därifrån samt Toni Collette är från Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *