listor

20 snabba om våren

Det var cirka hundra år sedan sen jag gjorde en vanlig lista. Så vad passar inte bättre än att faktiskt göra en nu! Det är ju ändå våren och påsken som ligger vid dörren.

SOMMARTID ELLER VINTERTID? Jag älskar sommaren, och dess tid. Har trott i flera år, cirka 25 år, att jag inte påverkas av mörkret på vintern. Men herregud vad jag blir deppig under vinterhalvåret. Energin som sker när det blir ljusare. Lever för det! Frågan om jag är för eller icke för att byta tid. Hm… för mig spelar det ingen större roll. Det är en timme, och det känns en (eller ja två) gånger per år.

UTE ELLER INNE? Är ju en inne-människa till hundra procent. Men just nu drömmer jag om att vår balkong ska bli klar (de ska byta fönster och greja) så vi kan ta fram möblerna och använda det som extra vardagsrum. Drömmer också om uteserveringar och ta med filtar och sätta sig i en park.

SOFFAN ELLER SÄNGEN? Jag skriver detta från sängen. Men jag föredrar soffan. Den är social. Det är där jag mest umgås med folk. Det är där vi ser filmer och tv-serier. Perfekt ställe att läsa på. Och vi har en soffa på balkongen (eller ja, inte just nu). Bra skit helt enkelt. Det finns även möjlighet att bära ut täcket till soffan om en känner sig extra mysig och skulle hellre vilja ligga kvar i sängen.

PÅSKRIS ELLER PÅSKÄGG? Har väl egentligen inget jag föredrar. Men tänkte snart pynta lite för påsken, och jag har fått (eller ja, jag tog) några fina påskägg som Johans farmor hade gjort. Tänkte hänga upp de. Blir nog superfint! Och såklart, bara ett fint påskägg med godis i är ju väldigt festligt.

PÅSKHARE ELLER PÅSKKÄRRING? Det är charmigt med påskkärringar, och jag har en gång i tiden klätt ut mig till det. Vi körde aldrig på Halloween när jag var liten. Var det bara där jag bodde? Utan vi målade teckningar, klädde ut oss och bytte en påskteckning mot godis. Det var tider det.

CHOKLADÄGG ELLER DRAGÉÄGG? Förlåt, men varför är påskgodis typ det äckligaste som finns? Vem köper ens det? Men choklad går ju alltid an. Så väljer det. Men till vårt påskägg som vi har hemma ska jag köpa gott godis i. Det vill säga gå till Hemmakväll och plocka lösgodis.

LAX ELLER LAMM? Gillar båda två. Och lamm är för mig väldigt påsk-igt. Men lax är bland det godaste jag vet. Så väljer det. Fast jag äter det tusen gånger så oftare än lamm.

GULT ELLER GRÖNT? Min favoritfärg är grönt, men har verkligen börjat gilla gult (och orange) på kläder som jag har. Så det är nog en bra kandidat. Men ja, grönt är favoriten.

PÅSKLILJOR ELLER PINGSTLILJOR? Valde den som jag tycker är finast. Och jag var tvungen att googla först hur de såg ut. Jag har verkligen inte gröna fingrar.

VITSIPPOR ELLER BLÅSIPPOR? Blåsippor är så klart supervackra, men jag säger som Enligt O (vars lista jag fann den hos) att det är ju så himla vackert när hela marken är fylld av vitsippor. Kommer från ett ställe där det tydligaste vårtecknet var just när skogen fylldes. Det fanns ingen Pressbyrå som hade billigare glass eller en sopa-bort-grus bil.

PÅSKEKRIM ELLER FEELGOOD? Läser inte deckare. Typ. Och jag har precis påbörjat en feelgood. Tror jag är på det humöret just nu. Vilket jag tycker passar sig till våren.

GAME OF THORES ELLER AVENGERS: ENDGAME? Ligger efter i Game of Thrones och känner mest att jag inte bryr mig om den. Men däremot Endgame! Herregud vad jag längtar!

MÄSTARENS MÄSTARE ELLER LERINS LÄRLINGAR? Tittar inte på Mästares mästare, och har inte börjat se Lerins Lärlingar än. Men såg första säsongen. Det är mysigt, och det är Karlstad, och det är vissa jag känner igen eller halvt bekanta med eftersom jag jobbat med dem. Så det är kul.

ALLSVENSK FOTBOLL ELLER SLUTSPELSHOCKEY? Kan inte bry mig mindre om Allsvensk fotboll. Men däremot Slutspelet i Hockey! Wow. Så spännande.

EN I TAGET ELLER SLALOMLÄSNING? Har läst en bok i taget väldigt länge nu. Förr läste jag alltid flera. Nu har jag börjat läsa flera igen, och tror jag uppskattar det. Om jag tröttnar lite på en så kan jag plocka upp en annan och inte bara stanna helt.

vecka 28

LÅNGFREDAGSLUGN ELLER PÅSKAFTONSFESTI år kör vi tvärtom för det är konsert och förfest på fredagen. Men det är ändå kul med Påskafton. Det känns som jag kommer från ett ställe där påsken var väldigt viktig. Så det har alltid varit en grej. Vill komma tillbaka till det. Att ha det så!

MORGONMÄNNISKA ELLER KVÄLLSMÄNNISKA? Är egentligen nog en morgonmänniska, men nu när solen kommer så kommer även kvällsmänniskan inom mig fram.

PÅSKÖL ELLER PÅSKMUST? Gillar öl, men är inget fan av högtidsöl såsom påsk- eller julöl. Däremot påskmust (och julmust) är ju så himla gott.

VITT ELLER RÖTT? Detta handlar om vin alltså. Och jag föredrar rött över vitt. Alla dagar i veckan. (Inte för att jag dricker vin varje dag) (Men om jag skulle, så skulle det vara rött).

PLANERA ELLER VARA SPONTAN? Hade jag kunnat planera in allt i minsta detalj. Då hade jag gjort det.

hämtad från enligt O.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *