Serier

Vecka 1-3 | Veckosammanfattningar | 2021

Tänkte att det var dags att börja göra veckosammanfattningar igen på serierna jag ser. Lite för att jag saknar det och lite för att jag märkte att jag direkt tappade serierna när jag inte gjorde det. Att jag helt plötsligt slutade se en massa serier. När pandemin kom blev jag istället värdelös på att se serier – när alla andra verkade ha tiden. Så nu börjar jag igen. Hoppas ni tycker det är kul att läsa på de serierna ni i alla fall ser.

AMERICAN GODS | 3.01 A Winter’s Tale & 3.02 Serious Moonlight

Detta är fortfarande en av mina starkaste serieupplevelse. Brukade skriva om varje avsnitt i egna inlägg. Men det kommer jag inte göra den här gången. Tyckte att första säsongen var superbra, andra medelmåttig men fortfarande taggad på tredje som började nu 2021.

Shadow Moon går nu under namnet Mike och försöker fly undan Mr. W och hans krig mot de nya gudarna. Han hamnar till slut i en sömning men trevlig stad, Lakeside, som även det är Mr. W:s plan. Nästa skådespelare som är utbytt är Mr World som blivit Ms World (nu Dominique Jackson). Hon hade en väldigt bra introduktion och ser fram emot att se mer av henne. Bilquis är fortfarande en av de coolaste karaktären som finns.

Det hände ändå inte allt för mycket i dessa två avsnitt. Mer än att Mr. W försöker få över fler gamla gudar till sitt krig mot de nya. Salim är ledsen för att The Jinn har försvunnit på uppdrag av Mr. W. Vi blir introducerade flera karaktärer i den lilla staden. Ny person som hjälper Mr. W på samma sätt som Shadow gjorde innan, Cordelia.

American Gods går att streama på Amazon Prime.

WANDAVISION | 1.01 Filmed Before a Live Studio Audience & 1.02 Don’t Touch That Dial & 1.03 Now in Color

Jag vet inte vad jag tycker om WandaVision än. Det är helt klart intressant det som händer i bakgrunden. Hur hamnade de där? Vem gör detta? Det är skrämmande likt The Truman Show. Gillar ändå grejen med att de började på 50-talet och är nu på 70-talet. Kul koncept! Däremot humorn… är nog inte min grej.

Geraldine är intressant. Efter att Wanda föder två tvillingar (efter typ ett dygn som gravid) – Tommy och Billy börjar hon tänka på sin tvillingbror Pietro. Gud, det var inte igår de nämnde honom. Som om hela MCU hade glömt bort honom. Blev så sugen på att se Avengers: Age of Ultron. Inte sett den på hundra år. I alla fall Geraldine bryter sin karaktär och säger att han dödades av Ultron, va? Wanda förstår rätt snabbt att någonting inte stämmer med henne. Hur visste hon detta?

Som sagt hela grejen bakom är mer intressant. Vi får se att de är i någon form av bubbla. Har Wanda byggt den själv eller någon annan? Hon kan ju kontrollera vissa saker, spola tillbaka och börja om. Men varje fejkreklam som vi får se har någonting med Hydra att göra.

WandaVision går att streama på Disney+.

RIVERDALE | 5.01 Chapter Seventy-Seven: Climax

Egentligen gav jag upp Riverdale i ungefär andra säsongen men ändå sitter jag här och tittar på säsong fem. Jag är dock rätt färdig med denna. Den är så himla… ologisk. Marinen letar efter en person (gärna boxare) och det står mellan Archie och KO Kelly (Katy Keenes pojkvän). Det hela avgörs i en match som såklart Archie förlorar och förlorar därför även platsen i marinen. Sedan har vi Jughead och Betty som leker detektiver – och det är liksom okej för de riktiga poliserna (han är visserligen bror till Betty men ändå).

Archie och Veronica gör slut efter hon hittar en låt som han skrev till Betty och hon gråter ut hos sin mamma som hennes pappa hör och ja… Archie ligger risigt till nu antar jag. Och filmen som gör ett återskapande när The Black Hood höll pistolen mot hans huvud. Archie har det inte lätt nu.

Riverdale går att streama på Netflix.

LEGACIES | 3.01 We’re Not Worthy

Detta var ett rätt dåligt avsnitt, eller hur? Liksom det hände ingenting och kändes verkligen inte som en säsongspremiär där man ska bli uppumpad över nya säsongen och allt vad det innebär. Istället är Hope sovande (blir väckt likt Törnrosa med den sanna kyssen, som är en helt annan grej vi skulle kunna prata om). Alla på skolan mobbar Josie pga. vad hon gjorde mot alla i förra säsongen och lösningen ska tydligen vara en ”Field Day”. Så dumt! Svärdet i Stenen och King Arthur blir temat och till allas chock var det Rafael som var den sanna arvingen och kunde dra ur svärdet. Chad verkar dö och den mest irriterande karaktären Alyssa verkar ta hans plats som hjälpreda till the Necromancer.

Legacies går att streama på HBO Nordic.

THE BLACKLIST | 8.01 Roanoke & 8.02 Katarina Rostova: Conclusion & 8.03 16 Ounces

Jag trodde vi skulle få se en Elizabeth Keen verkligen gå ”the dark side” direkt. Men det tog en liten stund i alla fall. Hon bestämmer sig för att vara på hennes mamma sida vilket inte slår så bra mot varken Reddington eller hennes kollegor. Har tidigare blivit irriterad på Liz och varit mer på Reddingtons sida, men tror jag ändå har bytt nu. Säger inte att hon gör saker bra men förstår hennes frustration. Fast egentligen är jag väl på Resslers sida. Hur Liz behandlar honom.. under all kritik!

Vem är N13? Det är den stora frågan nu. Katarina har blivit anklagad (men enligt henne är hon oskyldig). Är det Red? Vem skulle Dom vilja skydda och vara mycket mer viktig för honom är sin egna dotter? Betyder det att Liz är N13? Eller är det N13 har? För innan Dom dog sa han att Reddington har det, men även Katarina. Så ”objektet” eller arkivet som de talar om – är det en människa? Kan det vara Liz? Hm…

Katarina är i alla fall död nu (dödad av Reddington mitt framför ögonen på Liz). Hon försöker hämnas genom att döda Reddington – det går inte bra. Utan istället lyckas skada Ressler (väldigt lite, men ändå). ÄNDÅ släpper han in henne i hans lägenhet. Wow. Reddington och Cooper försöker lista ut hur de ska hjälpa Liz från sig själv (nu när hon gått totalt mörker och gör allt för att få sina svar) och svaret är att sätta henne på plats nummer ett av the Blacklist och jaga henne? Är inte det en fruktansvärt dålig idé? Varför bara inte berätta sanningen. Kan någon också påminna mig varför Reddington och Cooper är såna kompisar igen…?

The Blacklist går att streama på Viaplay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *