vardag

Semester på västkusten

Nu är vi hemma igen. Eller ja, har varit hemma sedan i onsdagskväll. Idag har det gått två veckor på semestern, vilket innebär en vecka kvar. Har spenderat dagarna med att städa lite hemma, byggt ihop en IKEA-möbler och jagat bort några getingar som nästan byggt bo på balkongen.

Det första vi gjorde på semestern var att åka till landet som ni redan har läst om. Sedan fick vi besök av en vän och såg bland annat Midsommar på bio. Ska nog skriva om den snart. Efter det bar det av till västkusten för att bara ta det lugnt, uppleva lite nya saker och hälsa på alla nära och kära.

Utsikten från Johans föräldrars altan

Första stoppet var Orust där Johans föräldrar bor. De bor väldigt mysigt och det är alltid härligt att komma dit. Ultimata avkopplingen. Stor altan, stort och eget rum, havslukten, och bara fint.

Blå himmel och blått hav, perfekt väder!

På torsdagen tog vi en båttur med Johans pappa. Det är härligt att vara ute på vattnet. Trots i alla fall min mamma verkligen kommer från en kuststad (eller ja ö) så har jag aldrig direkt åkt båt. Kompisar har haft båtar, men ingen i familjen. Min morfar hade i och för sig en eka som han tog oss ut med ibland.

Kolla vad söta en kan vara!
Skulpturen Anna på Pilane

En sak vi sagt att vi aldrig gjort men borde göra var att åka till Pilane. Det är en plats på Tjörn där de har en utställning med olika skulpturer. Bland annat den ni ser ovan i bild. Det var lite halvkasst väder och kanske lite väl dyrt inträde. För det coolaste och mest sevärda var just denna, ett gigantiskt huvud.

Johan gör sin vanliga ”Lutande tornet i Pisa” posé
Hej tigern!

Vi skulle åka till Nordens Ark på Johans födelsedag. Men det skulle vara dåligt väder så vi åkte dagen innan, det vill säga på lördagen. Det är ett väldigt trevligt ställe. Tråkigt att se djur i burar men kan ju alltid trösta sig att de har djur som håller på att dö ut, och jobbar mycket med att öka antalet och släppa lösa dem. Vi såg bland annat vårt favoritdjur – tigern.

Johan vid den fina utsikten
Att försöka få med båda två och fina utsikten är inte helt lätt

Vi valde lördagen för att den skulle ha bättre väder än söndagen. Och det var riktigt varmt. Vi sprang verkligen runt hela förmiddagen där. Insåg rätt tidigt att vi skulle behöva skynda oss för att se när de matade lodjuren, vilket vi såklart ville se. Så sprang runt lite, och såg vissa djur två gånger bland annat tigrarna och röda pandan. Vilket såklart var helt okej med oss.

Pallaskatt som är nära hotad till att dö ut

På söndagen tog jag faktiskt inga bilder. Vilket är väldigt konstigt då vi hade en toppendag. Det var Johans födelsedag och vi började med att äta lunch på Mollösund. Mysigt ställe på Orust. Sedan bar det av till Smögen. För att hälsa på min mormor, där mina föräldrar också var. Gick ut och åt på en fin resturang och sedan fortsatte vi till en bar och hade det supermysigt.

Sista stoppet på resan var hem till mina föräldrar. Där vi åt grillat, besökte Marstrand och spelade kort till läggdags. Hur trevligt som helst. På onsdagen åkte vi hem till Karlstad igen med ett snabbt stopp i Trollhättan hos Johans morföräldrar.

Nu ska vi bara njuta av att vara hemma i lägenheten resten av semestern. Ska försöka boka in en ”sitta i en park och dricka vin”-kväll. Förbereda för en arbetsvecka med matlådor och sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *