Filmer,  Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 13

Sista delen! Vilket betyder att Veronica Mars är snart tillbaka! Whio! Om två dagar, den 27 juli, får vi äntligen återse vår kära karaktär. Inte för att det var särskilt längesen, med tanke på att jag har precis sett både säsong ett, två, tre plus filmen.

Hoppas självklart att den nya säsongen är bra. Mycket bättre än filmen. Annars hade de lika med kunnat bara låta det vara. Eller hur?

Veronica hjälper Piz med ett fall angående en gammal rockstjärna

3.17 Debasement Tapes

Den gamle rockstjärnan Desmond Fellows anländer till Hearst för att spela en välgörenhetskonsert för campusens radiostation. Det visar sig dock att några band saknas och en desperat Piz ber Veronica om hjälp. Under tiden kommer en ny och överraskande utmanare för att utmana Keith i loppet för att bli Sheriff.

Piz stora idol Desmond (Paul Rudd!) kommer till campus men tappar bort sina viktiga band och Veronica kommer till undsättning. Efter deras hångel i förra avsnittet så har de inte gjort någonting. Men nu börjar de komma varandra närmare. Det är gulligt att se Piz vara helt kär i sin idol. Keith börjar få problem med att ha kvar jobbet som sheriff när både några poliser är sura på honom (se tidigare avsnitt) och när Vinnie av alla människor bestämmer sig för att han också vill bli sheriff. Herregud.

Piz intervjuar en Hearst-student som skrivit en bok om att vara barnsoldat

3.18 I Know What You’ll Do Next Summer

Veronica är officiellt en privatdetektiv, medan Piz har en intervju med Apollo Bukenya, en afrikansk student på Hearst som skrev en bok om sina år som en föräldralös barnsoldat i Ugandas rebellarmé. Veronica anställs av en man, för att bevisa att han är Apollos far, men hennes utredning leder till information som kan avslöja Apollos historia som en falsk. Under tiden, när valet för sheriffen närmar sig, står Keith inför en brottvåg i Neptune.

Veronica är en privatdetektiv nu! Whio! Och hennes första fall är att se om en man är Apollos riktiga pappa. Det är intensivt avsnitt för en vill ju självklart inte att det ska vara en falsk historia, men det är sant. Och de är pappa och son. Som tur är. Keith har lite problem som sheriff, speciellt när hans bästa vän Cliff står på andra sidan nu. De fungerade så bra som team att han borde egentligen vara privatdetektiv. Allas sommarlovsplaner blir kraschade. Först är Parker sur för Logan inte tänkt på henne. Sen bjuder han in henne till att spendera den med honom och Dick. Men det ställs in pga Dicks pappa kommer tillbaka. Kan vi snälla bara uppskatta Ryan Hansen här? Han är så duktig i sin roll som Dick. Det är så rörande och hjärtskärande på samma gång.

Piz och Veronicas intima och privata stund blir inte länge så privat

3.19 Weevils Wobble But They Don’t Go Down

Veronicas sexvideo läggs upp på Internet. Weevil arresteras för att sälja falska betalkort till Hearst-studenter men hävdar att han är misstänkt enbart på grund av hans bakgrund, och ber Veronica om hjälp. På Pizs radioprogram debatterar Keith och Vinnie om det kommande valet.

Keith och Vinnie fortsätter sin race om vem som borde vara sheriff. Det borde inte vara en tävling ens. Vinnie är värdelös. Till och med värre än Lamb. Herregud. Weevil ber Veronica om hjälp då han blir anklagad för ha sälja falska kort. Och de riktiga skurkarna försöker köpa sig fria av Veronica. Snälla? Det dummaste de någonsin gjort tror jag. Det kommer en video på Veronica och Piz ha sex, och Logan ser den. Han blir förbannad och ger sig rakt på Piz… Det märks att han inte är över Veronica. Verkligen.

Veronica hälsar på ett kärt gammalt ansikte… Jake Kane

3.20 The Bitch Is Back

Veronica upptäcker vem som spred sexvideon och är förbannad på Logan som attackerade Piz. Parker konfronterar Logan om att han fortfarande har känslor för Veronica, medan Piz försäkrar Veronica att han inte hade något med sexvideon att göra. Med omvalskampanjen närmar sig, går Keith in för att skydda Veronica.

Sista avsnittet! Veronica listar ut vem som gjorde videon och kommer tillbaka till den hemliga gruppen, Castle. Som drivs av ingen mindre än Jake Kane. I sitt försök att ta ner gruppen gör hon intrång hos honom vilket Keith ser och förstör bevisen. Han vill skydda sin dotter, och hon tror att hon har allt under kontroll. Det är så sorgligt hur serien avslutas. Veronica är förbannad på Logan. Keith har riskerat hela sin karriär för Veronicas skull. Och det slutar där. Blir alltid så känslosam när jag tänker på just Keith. Även om jag i några avsnitt tidigare skrev att jag ändå tyckte om honom som privatdetektiv (med Cliff), men detta var vad han ville.

Veronica flyger hem till Neptune för att hjälpa sitt ex Logan Foto: Robert Voets/Warner Bros. Entertainment Inc. 

Filmen

Flera år efter att Veronica har både lämnat Neptune och livet som privatdetektiv återvänder hon till sin hemstad. Lagom i tid till klassträffen och att hjälpa sitt ex Logan Echolls som blivit misstänkt för mord.

Filmen är inte bra. Jag vill bara understryka det inför detta. Veronica gör flera misstag en efter en. Hon vill bli advokat och får en anställning, men först måste hon till Neptune och hjälpa Logan. Varför bytte de skådis på karaktären? Det ska vara Leighton Meester. Men de fick väl inte henne. Men då kunde de väl tagit en annan slumpmässig karaktär? I alla fall. Veronica skiter fullständigt i anställningen som gör Keith ledsen och besviken. Gillar inte att se Keith ledsen och besviken. Piz är också besviken för hans föräldrar har kommit och ska hälsa på dem två. För ja, de är tillsammans. Alltså den scenen är ledsam. För Piz skull. För Piz mammas skull. Där tycker jag att Veronica är en skitstövel. MEN hur länge hade de varit tillsammans? Borde de inte kunnat träffats tidigare…? Själva fallet är supertråkigt och bara en anledning att få se alla välkända ansikten igen. Bästa scenen på hela filmen är när Dax Shepard (Kristen Bells man) dyker upp och dansar lite lätt. Det slutar lyckligt. Veronica är hemma. Och tillsammans med Logan.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.