smått&gott

Podcast jag tycker om att lyssna på

Podcast

Tror jag har tipsat om podcast när jag bloggade på min gamla blogg men då var det väldigt mycket film&tv-relaterat. Så den här gången kör vi istället på mer livsstilspodcastar och börjar med en favorit nämligen Flora & Frida. Det är de två vännerna och bloggarna (och så mycket mer) Flora och Frida som pratar om allt. Ja, för det är verkligen allt. Det är avsnitt som handlar om hur ont det gör när det tar slut eller vad en ska kalla alla som äter kött för. Det bästa med den här podden är att det känns som en sitter i samma rum som de. Helst skulle jag också vilja det. Kan vi bli vänner? Blir lite provocerad att det känns som de är världsvana när de faktiskt är yngre än mig. Men antar att det är okej det med.

Podcast

Det är väl ingen hemlighet att jag gillar Therese Lindgren och följer hennes youtube-kanal och därför var det ju extra kul att hon tillsammans med sin vän startade podcasten Therese & Zäta. Gillar den verkligen för de pratar om så mycket olika saker och samma sak här. Det känns lite som om en sitter i rummet. Älskar också att Therese pratar om saker som hon kanske inte skulle göra på sin kanal. Vet inte, känns bara mer intimt på något sätt.

Podcast

Ångestpodden är den jag har lyssnat på längst. Trots det så tog det mig längst tid att lära mig skillnaden på rösterna och vem som var vem. Men antar att det kan ha och göra med att det pratas inte så mycket om just dem som personer utan istället om psykisk ohälsa. Alltså, den här podden har fått mig att öppna ögonen för saker jag inte ens visste fanns, fått så många tips till vardagen, märkt att en är inte ensam om att må dåligt och så mycket mer. Verkligen en podcast som är värd att lyssna på. Älskar förresten att det var en gång när min sambo kom hem och jag låg i sängen så han undrade hur jag mådde, mitt svar var: har så himla ångest så jag lade mig ner och lyssnade på ångestpodden. Love it. Som sagt, rekommenderar varmt. Så himla viktig podd.

Podcast

Den nyaste på den här listan är Penntricket som kom ut med sitt andra avsnitt nu i veckan. Här har vi Cissi Wallin och Lady Dahmer som tar upp intressanta ämnen ur en feministisk synvinkel. Så intressant och jag önskar ibland att jag kunde vara med i diskussionen. Som till exempel grejen med penntricket, herregud, gjorde ni också det när ni var små? Det gjorde i alla fall jag och det var så mycket som jag kände igen mig i – speciellt det som Lady Dahmer nämner. Sedan senaste avsnittet om porr var också väldigt lärorikt och intressant. Ser fram emot en massa fler avsnitt med dessa två.

brukar ni lyssna på podcast?


Ni får gärna tipsa mig om podcast som ni tycker om. Älskar att lyssna när jag sitter på jobbet så det inte blir sådär tyst. Eller på bussen till och från. Skulle uppskatta det supermycket.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *