smått&gott

Mina växter säger hej igen!

Såg att flera hade tittat på mitt gamla inlägg om mina växter. Så jag tänkte att vi kan kolla en gång till hur mina växter mår och vad de sysslar med. Vilka som är kvar och så.

växter

Vi börjar med en plastväxt. Hen har inget namn tyvärr, men kan kalla honom för plastis just nu. Hen stod först i badrummet där vi inte kunde ha en växt för de dog direkt därinne. Brist på syre och ljus antagligen. Men gjorde om lite där och plötsligt kunde hen inte stå där längre. Så det blev i fönstret i vårt så kallat ”lilla rummet”, dvs. där jag har mitt skrivbord och en jättefin soffa.

växter

Säg hej till Bengt! Han lever! Vi har haft honom sen vi flyttade in och snart är det fyra år sedan sen. Han har bytt kruka tre gånger för han växer och växer. Han är halvdöd ibland också. Men det behöver vi inte säga.

växter

Benjamin lever också! Vilket är helt otroligt för han trivdes inte alls i vardagsrummet, utan vi fick flytta honom till köket bredvid Bengt och han började plötsligt trivas jättemycket.

växter

Och på bordet i köket står tulpaner. Jag älskar tulpaner men de dör alltid direkt. Jag är inget bra med tulpaner helt enkelt. Men dessa fick jag, så kan ju försöka ha de levande i alla fall några dygn.

växter

Kaktusligan har blivit större! Den längst bak har vi bytt ut efter vi hade en liten olycka, dvs vi vattnade den för mycket. Köpte två mindre kaktusar ungefär i samma tid som juniorvm var så de blev såklart döpta till juniorerna.

växter

Vi började med en plastväxt och avslutar med två. Hade två tidigare här men eftersom ljuset ligger på här hela dagarna blev de gröna bladen blåa. Och det är väl anledningen till varför vi inte har riktiga växter där.

gillar ni växter?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *